IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Датското правителство пенсионира и последните циркови слонове

8 септември 2019 13 00

Те ще бъдат отведени в резервати

Снимка: Pixabay

Правителството в Дания взе решение, с което ще откупи и последните четири циркови слона. Сумата, която ще бъде дадена за животните е около 11 млн. датски крони, което е близо 1,5 млн. евро. Целта е напълно да се прекрати традицията да се използват слонове и други животни в цирковете.

Слоновете Лара, Джънгъл, Джени и Рамболине ще бъдат преместени в резервати. Първите три ще струват на правителството 1,1 млн. евро, а последният ще е едва 400 хил. Слоновете идват от два различни цирка в Дания – „Арена“ и „Трапец“.

слон

Животните ще сменят обстановката и ще бъдат настанени в Национален парк „Кнутенборг“, където ще се ширят на площ от около 15 кв. км. Това няма да са единствените животни, които ще бъдат спасени от цирковете. Досега в Дания се правят представления, в които участват само зебри, тюлени и слонове.

След като Лара, Джънгъл, Джени и Рамболине бъдат отведени на безопасно и подходящо място, министърът на страната Могенс Йенсен ще се опита да внесе закон, с който да се въведе пълна забрана на използването на животни в цирка.

слон

Близо 40 държави вече са въвели частична или цялостна забрана за използването на циркови животни.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари