IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Писмо в бутилка спаси бедстващо семейство

12 септември 2019 14 50

Трима души се озовали в ситуация като на филм

Снимка: Pixabay

Къртис Уинстън, приятелката му и 13-годишният му син решили да си направят екскурзия в централната част на Калифорния. Избрали юни месец, тъй като тогава времето е най-подходящо, а и могат да се насладят на прохладата на гората, през която преминават.

Екипирали се за дългата разходка, сложили всичко необходимо в раниците си и тръгнали по пъря на реката Аройо Секо. Дължината й е 40 км и преминава през каньон, който завършва с водопад. Там, те трябва да слязат по въже и да продължат към лагера, в който ще прекарат нощта.

На третия ден от пътуването си обаче всичко се объркало. Тримата се озовали в тясна чат на каньона, където стените от всяка страна стигали до 15 метра височина. Въжето, което трябвало да бъде там, го нямало.

писмо

И, за да станат нещата още по-сложни, силата на водата във водопада била толкова силна, че не могли да преминат на от другата страна. "Сърцето ми се сви, когато разбрах, че е твърде опасно да преминем през водата", казва г-н Уинстън пред CNN.

Без телефонен сигнал и жива душа около тях, Къртис започнал да мисли варианти, по които да спаси близките си. За щастие, прителката му - Кристъл Рамирез, е била взела със себе си фиш за поръчки. Идеята й била да записва резултати от игрите, които семейството е играело по време на почивката си.

писмо

Уилсън взел листа хартия и написал на него "Заседнали сме тук на водопада. Моля, доведете помощ". Сложил бележката в зелена бутилка от вода и на нея написал думата "Помощ". След това я хвърлил във доата и започнал да стиска палци някой да я намери. 

"За мое щастие, тя отиде точно във водопада", признава той пред CNN. Бележката е намерена само няколко метра по-надолу от двама планинари, които веднага се обадили за помощ. Спасителните екипи стигнали до мястото, където се намирало семейството на 15 юни около полунощ.

писмо

"Нямаха други възможности. Ако не бяха написали съобщението, можеше и да почакат доста докато някой ги намери", твърди Тод Бретуорд от калифорнийския пътен патрул пред CNN. Сега, целта на Къртис Уилсън е да намери планинарите, които са се обадили за помощ.

"Направо не мога да повярвам как всичко се нареди толкова добре. Кой би повярвал?", казва г-н Уинстън. 

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари