IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графитите, които пробиват стени

19 септември 2019 14 30

Португалски художник обърква умовете на хората

Уличните художници по света често използват фасадите на сгради, за да изразят своя талант и виждането си за света. Те създават невероятни графити, които вдъхновяват и забавляват хората. И докато повечето рисунки са на нещо съвсем случайно, то един художник от Португалия превръща своето изкуство в нещо различно.

Родриго Мигел Нунес, известен като Vile, използва боята си, за да пробива стени. Той набелязва изоставени сгради в страната и ги превръща в шедьоври, в които направо може да се блъснеш. Талантът му е да „издълбава“ бетона и да накара хората да „видят“ през стената.

графити

Снимка: Instagram

В интервю за Insider Родриго споделя, че е започнал да рисува още на 14 години, когато е пробвал различни вариации на своето сценично име. Само за шест години той успява да усъвършенства своите възможности като учи анимационен дизайн, рисуване и анимационно илюстриране.

„В началото започнах да рисувам графити в знак на протест. Но истината е, че това се превърна в моя живот и в моя цел“, споделя Vile. Определя се като професионален художник чак през 2007 година, когато произведенията му започват да присъстват в галерии в Португалия.

мотори

Снимка: Instagram

В момента Родриго е завладял света със своите 3D рисунки, които впечатляват в социалните мрежи. Той се насочва към изоставени сгради, където намира празни стени и има възможност да разгъне своя талант.

Първо той трябва да измери стената или камъка, който ще му послужи като платно и след това идва ред и на скицирането и избирането на цветовете за крайния дизайн. За да се получи оптичната илюзия, художникът използва спрейове, които са в същата гама като фона, на който ще рисува.

графити

Снимка: Instagram

Така се получава измамата, че стената е разбита, но в същото време тя си е напълно здрава. Това се дължи на светлината и сенките, които се появяват през деня. Родриго споделя пред Insider, че най-трудно е да намери правилните цветове, тъй като светлината се променя с напредването на деня, което променя и съответния цвят на „платното“.

Художникът споделя, че коментарите и подкрепата на феновете е още един бонус към това, което прави. „Реакцията на околните е чудесна и винаги ме изненадва. Оценявам я, защото това означава, че успявам да покажа, че графитите са нов вид изкуство“, признава той пред Insider.

графити

Снимка: Instagram

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари