IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефектите от кислородна маска и имате ли нужда от нея?

20 септември 2019 09 30

Вижте как работи и нейната ефективност

Снимка: Istock

Иновациите не само са полезни, но и доставят удоволствие. Кислородната маска безспорно е един от хитовете в областта на козметиката през тази година. Когато се прилага оставате с усещането, че влагата достига до всяка ваша клетка.

Как обаче усещанията от кислородната маска съответстват на нейната полезност? Дали зад нея не стои маркетингов трик?

Как работи

Кислородът е необходим за поддържане на водния баланс на кожата. Ако той е нарушен веднага се появяват и сигнали – повишена сухота, дразнене, избледняване, пише MarieClaire.

Основните компоненти на кислородната маска – флуоровъглерод и аквафтем – се комбинират с кислород, разграждат го до молекули и така лесно достига до най-дълбоките слоеве на кожата. Пенливостта и равномерно разпространяващото се усещане за свежест прави тази част от процедурата най-приятна.

Тези, които имат мазна кожа, със сигурност са останали доволни от първите кислородни маски, които почистваха порите на кожата. Днес във формулите има значителен напредък и има отделни видове кислородни маски – за овлажняване, подхранване, блясък и изглаждане на кожата на лицето.

Ефективност

Независимо от усещането, все още резултатите са на първо място при избор на процедура. И тук е много важно да разберем характеристиките на два вида кислородни маски – за домашна употреба и тези, които се предлагат в салоните за красота.

Кислородните маски, на които спокойно можете да се насладите, докато лежите на леглото, могат да се похвалят с пълен набор от функции, които им се приписват: почистване, нормализиране на водния баланс и тена. Ако обаче го сравните с цялостна процедура в козметичен салон, разликата става по-очевидна.

Закупените кислородни маски могат да поддържат здрава кожа, но е малко вероятно да помогнат за постигане на значителни подобрения. Тази процедура функционално действа върху бръчки, зачервяване и акне, тоест не само маскира дефектите на кожата за кратко време, но ги бори отвътре. Антиоксидантите, обогатените комплекси, съставляващи маската, влизат в битка. Прилага се с помощта на специално устройство – аерограф, върху предварително почистена кожа на лицето. Този апарат помага на кислорода да достигне дълбочината на дермата. Резултатът – кожата изглежда по-свежа, тонизирана и здрава. За по-добър ефект специалистите препоръчват процедурата да се повтаря веднъж седмично в продължение на месец.

Имате ли нужда от нея?

Кислородната маска овлажнява, почиства порите, подобрява микроциркулацията на кръвта и намалява мазния блясък на кожата. В действителност резултатът от прилагането ѝ винаги варира и зависи от индивидуалните характеристики на кожата. Ако имате мазна кожа е по-добре да се доверите на професионалистите.

Във всички останали ситуации кислородната маска може да бъде заменена с тоник и овлажнители с лека текстура. Вярно е, че е много трудно да се откажеш от такъв приятен ритуал за красота, като кислородната маска. Но и невинаги е необходима.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари