Тортите са десерт, използван за щастливи поводи – рождени дни, сватби, годишнини или просто като награда за добре свършена работа. Има различни дизайни, които да се харесат на всеки и той да избере най-правилната за своето празненство.
Анабел де Ветен обаче няма да ви направи торта с цветенца или животни, а наистина ще ви уплаши. Тя е собственик на сладкарница, намираща се в Бирмингам, Великобритания и изпълнява поръчки за сватби, партита и други щастливи събития.
Тя признава пред Insider, че страстта ѝ към готвенето се развива още през детството, но след това се насочва към скулптурата в университета. Изоставя правенето на торти до момента, в който не решава да направи такава за своята сватба през 2010 година.
„Тя беше с магически мотиви и не беше много красива. Но пък беше най-важната. Винаги казвам, че без тази торта нямаше да я има моята сладкарница“, казва Де Ветен пред Insider. Тя признава, че най-вероятно с мъжа ѝ ще подновят обетите си другата година, когато празнуват 10 години съвместен живот. Тогава Анабел обещава да направи най-готината торта.
Различното в тортите ѝ обаче не е начинът, по който ги прави, а самата визия. На нейната витрина може да видите операционна торта, торта във формата на човешка глава или пък такава, която представлява стъкло, забито в око.
Десертите са толкова истински, че наистина биха уплашили повечето хора със слаби сърца. Де Ветен признава, че любовта ѝ към анатомията седи в основата на нейното нестандартно решение. В повечето случаи тя рисува първо своя дизайн, след което започва самата конструкция.
Следващата стъпка е изграждането на основа и вътрешната структура на тортата. Детайлите се изглаждат и се използва шоколад за моделирането. Накрая Анабел боядисва тортите с хранителна боя, чиято основа е какаово масло.
Де Ветен споделя, че започва да се занимава професионално със сладкарството, след като приятели и познати я помолили да направи тортите им за специални поводи. След като жъне огромен успех с ужасяващите си сладкиши, Анабел започва да прави торти, вдъхновени от „Ханибал“ и други страшни филми.
Времето за направата на една такава торта е около 30 часа. Де Ветен признава, че трябва да работи доста бързо, за да не се разтопят съставките. Около нея винаги работят около 4 вентилатора, за да поддържат работилницата ѝ хладна.
Освен това, сладкарката държи ръцете си в лед, когато работи с бързоразтопяващите се съставки. За фалшивата кръв по тортите си тя използва различни неща – царевичен сироп, какао, ядлива боя, както и редуцирано бяло вино.
Независимо че сладкарницата ѝ се намира във Великобритания, фенове на ужасяващите торти могат да ги поръчат на страницата на сладкарницата. А жителите на Лос Анджелис ще трябва да изчакат още съвсем малко, тъй като през 2020 г. там Анабел де Ветен ще отвори нова сладкарница.














Късна емисия
Пуснаха колите през "Дунав мост" при Русе
Рецепта по турски: Пиде с три вида пълнеж
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Левски обяви новина и намекна за триумф с титлата + ВИДЕО
Диого Жота е футболист №1 за 2025-а година
Левски се измъчи, но взе сладка победа във втория квалификационен кръг на ШЛ
Арсенал гази наред, лондончани с исторически рекорд в ШЛ
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар