Тортите са десерт, използван за щастливи поводи – рождени дни, сватби, годишнини или просто като награда за добре свършена работа. Има различни дизайни, които да се харесат на всеки и той да избере най-правилната за своето празненство.
Анабел де Ветен обаче няма да ви направи торта с цветенца или животни, а наистина ще ви уплаши. Тя е собственик на сладкарница, намираща се в Бирмингам, Великобритания и изпълнява поръчки за сватби, партита и други щастливи събития.
Тя признава пред Insider, че страстта ѝ към готвенето се развива още през детството, но след това се насочва към скулптурата в университета. Изоставя правенето на торти до момента, в който не решава да направи такава за своята сватба през 2010 година.
„Тя беше с магически мотиви и не беше много красива. Но пък беше най-важната. Винаги казвам, че без тази торта нямаше да я има моята сладкарница“, казва Де Ветен пред Insider. Тя признава, че най-вероятно с мъжа ѝ ще подновят обетите си другата година, когато празнуват 10 години съвместен живот. Тогава Анабел обещава да направи най-готината торта.
Различното в тортите ѝ обаче не е начинът, по който ги прави, а самата визия. На нейната витрина може да видите операционна торта, торта във формата на човешка глава или пък такава, която представлява стъкло, забито в око.
Десертите са толкова истински, че наистина биха уплашили повечето хора със слаби сърца. Де Ветен признава, че любовта ѝ към анатомията седи в основата на нейното нестандартно решение. В повечето случаи тя рисува първо своя дизайн, след което започва самата конструкция.
Следващата стъпка е изграждането на основа и вътрешната структура на тортата. Детайлите се изглаждат и се използва шоколад за моделирането. Накрая Анабел боядисва тортите с хранителна боя, чиято основа е какаово масло.
Де Ветен споделя, че започва да се занимава професионално със сладкарството, след като приятели и познати я помолили да направи тортите им за специални поводи. След като жъне огромен успех с ужасяващите си сладкиши, Анабел започва да прави торти, вдъхновени от „Ханибал“ и други страшни филми.
Времето за направата на една такава торта е около 30 часа. Де Ветен признава, че трябва да работи доста бързо, за да не се разтопят съставките. Около нея винаги работят около 4 вентилатора, за да поддържат работилницата ѝ хладна.
Освен това, сладкарката държи ръцете си в лед, когато работи с бързоразтопяващите се съставки. За фалшивата кръв по тортите си тя използва различни неща – царевичен сироп, какао, ядлива боя, както и редуцирано бяло вино.
Независимо че сладкарницата ѝ се намира във Великобритания, фенове на ужасяващите торти могат да ги поръчат на страницата на сладкарницата. А жителите на Лос Анджелис ще трябва да изчакат още съвсем малко, тъй като през 2020 г. там Анабел де Ветен ще отвори нова сладкарница.














Акция "Зима" не е само за шофьорите, пешеходците също да внимават
ФЖМК с три книги по повод 50-годишния си юбилей
Шествия в София за Деня на народните будители (СНИМКИ)
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
Мбапе: Далеч съм от Кристиано
Ново треньорско уволнение, легенда остана без работа
Карлос Насар с първи думи от Бахрейн
ЦСКА изригна с изцяло нова визия
С какво родените през ноември са толкова интересни?
Любовен хороскоп за 3 – 9 ноември
Дневен хороскоп за 1 ноември, събота
Протеинови палачинки с извара
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар