Тортите са десерт, използван за щастливи поводи – рождени дни, сватби, годишнини или просто като награда за добре свършена работа. Има различни дизайни, които да се харесат на всеки и той да избере най-правилната за своето празненство.
Анабел де Ветен обаче няма да ви направи торта с цветенца или животни, а наистина ще ви уплаши. Тя е собственик на сладкарница, намираща се в Бирмингам, Великобритания и изпълнява поръчки за сватби, партита и други щастливи събития.
Тя признава пред Insider, че страстта ѝ към готвенето се развива още през детството, но след това се насочва към скулптурата в университета. Изоставя правенето на торти до момента, в който не решава да направи такава за своята сватба през 2010 година.
„Тя беше с магически мотиви и не беше много красива. Но пък беше най-важната. Винаги казвам, че без тази торта нямаше да я има моята сладкарница“, казва Де Ветен пред Insider. Тя признава, че най-вероятно с мъжа ѝ ще подновят обетите си другата година, когато празнуват 10 години съвместен живот. Тогава Анабел обещава да направи най-готината торта.
Различното в тортите ѝ обаче не е начинът, по който ги прави, а самата визия. На нейната витрина може да видите операционна торта, торта във формата на човешка глава или пък такава, която представлява стъкло, забито в око.
Десертите са толкова истински, че наистина биха уплашили повечето хора със слаби сърца. Де Ветен признава, че любовта ѝ към анатомията седи в основата на нейното нестандартно решение. В повечето случаи тя рисува първо своя дизайн, след което започва самата конструкция.
Следващата стъпка е изграждането на основа и вътрешната структура на тортата. Детайлите се изглаждат и се използва шоколад за моделирането. Накрая Анабел боядисва тортите с хранителна боя, чиято основа е какаово масло.
Де Ветен споделя, че започва да се занимава професионално със сладкарството, след като приятели и познати я помолили да направи тортите им за специални поводи. След като жъне огромен успех с ужасяващите си сладкиши, Анабел започва да прави торти, вдъхновени от „Ханибал“ и други страшни филми.
Времето за направата на една такава торта е около 30 часа. Де Ветен признава, че трябва да работи доста бързо, за да не се разтопят съставките. Около нея винаги работят около 4 вентилатора, за да поддържат работилницата ѝ хладна.
Освен това, сладкарката държи ръцете си в лед, когато работи с бързоразтопяващите се съставки. За фалшивата кръв по тортите си тя използва различни неща – царевичен сироп, какао, ядлива боя, както и редуцирано бяло вино.
Независимо че сладкарницата ѝ се намира във Великобритания, фенове на ужасяващите торти могат да ги поръчат на страницата на сладкарницата. А жителите на Лос Анджелис ще трябва да изчакат още съвсем малко, тъй като през 2020 г. там Анабел де Ветен ще отвори нова сладкарница.














Ползите за здравето от консумацията на магданоз
Селото в Швейцария, което отказва да изчезне
Хороскоп за 4 ноември: Съвет за всяка зодия
Хората са обречени на самота във Вселената заради ограниченията на разума
Едно от най-трудните места за изследване: Защо Беринговият мост е толкова важен
Мускулна тъкан беше отпечатана на 3D-принтер в условия на безтегловност
В Хърватия е открита рядка статуя на спящия Купидон
Лацио се изкачи до осмото място с победа 2:0
Еуфория на "Герена": Уникална новина за Левски
Късмет за ЦСКА, звезда на Левски е аут от Вечното дерби
Шампион ли е Левски? Ето какво казаха от Бистрица
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Марс в Стрелец на 4 ноември – слагаме край на застоя
„Рожден ден“ – комедията, която не разочарова
Любовен хороскоп за ноември
Как се формира биологичният ни часовник?
Стресът се отразява видимо върху стойката и дишането, когато е хроничен
Извънматочна бременност - видове и клинична картина
Нови 40 специализанти ще получават финансов стимул по проекта на здравното министерство
Остави коментар