IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дрога, разводи... Звездите, които спасиха живота си със спорт

30 септември 2019 10 46

Вижте как им е помогнал в тежки моменти

Снимки: Getty Images

Голяма част от звездите в световния шоубизнес са имали сериозни проблеми през своя живот. И не всички са удържали стреса. Едни са посягали към наркотици, други са изпадали в депресия. И спасителното въже в подобни случаи се оказва спортът.

Ето и няколко примера.

Актьорът Джеръми Джаксън се вманиачил на тема външен вид и в един момент започнал да се занимава с културизъм. Преди това той имал проблем с наркотиците, а в момента, в който бодибилдингът станал неотменна част от неговото ежедневие – заменил опиатите със стероиди. В един момент той се разболял сериозно и едва тогава стигнал до извода – „спортът трябва да помага за поддържане на здравето, а не да убива“.

дженифър

Дженифър Анистън неведнъж е признавала, че е приела доста тежко развода си с Брад Пит. Йогата ѝ помага да се справи с емоциите и да продължи своя живот, вместо да се отдаде на депресията. И днес тя отделя минимум 20 минути всеки ден за кардио натоварвания, а след това 45 минути изпълнява хатха йога асани. И пие около три литра вода на ден.

виктория

Виктория Бекъм, като много съпруги на спортисти, не се вълнува много от спорт. Но при всичките си бременности изпитва страх, че няма да възвърне предишната си форма. И тук спортът идва на помощ, както и специално подбрано меню – така г-жа Бекъм връща фигурата си осем седмици след раждането. По отношение на менюто – тя игнорира напълно захарта, а между храненията залага на леки закуски. Сутринта обаче задължително започвала с упражнения.

гуинет

Гуинет Полтроу се занимава със спорт и води напълно здравословен начин на живот, защото се страхува, че ще... умре. Баща ѝ, актьорът и продуцент Брус Полтроу, почина от рак на белия дроб, и това ѝ е повлияло на целия начин на живот. Гуинет става в 4:30 сутринта, практикува йога в продължение на два часа, яде само здравословна храна. Тя написа книгата „Дъщеря на баща си“, в която описва как се грижи за здравето си.

джерард

Джерард Бътлър започва да се занимава със спорт, след като една от екранните му партньорки го потупала по шкембето. „Скъпи, с такава фигура в Холивуд успех не може да бъде постигнат!“, му казала тя право в очите. А последствията – Бътлър прекарва поне три часа на ден във фитнеса, кара сърф и вече без притеснение позира пред фотографите без риза.

еминем

Еминем не просто е имал проблеми с наркотиците. Той на няколко пъти е спасяван в клиника от лекари, след като е предозирал. Влизал е за лечение и на алкохолизъм. От 2009 г. обаче рапърът не пие алкохол и не пипа дрога. Но той е развил нова зависимост – към бягането. Самият той го описва така: „В началото бягах четири мили на ден, после шест, след това десет, после петнадесет, после седемнадесет, тогава разбрах, че губя ума си. Но ям само хубава храна, например пилешки гърди, и се чувствам добре. Много по-добре от преди“.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари