IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малко лъщене на снимки. Как?

19 октомври 2019 12 00

Ефективни средства да се справите с излишното омазняване на лицето

Снимка: Istockphoto

Високите температури едва ли ще ви откажат от правенето на селфита. Ако имате по-мазна кожа, горещината е голям проблем и може да ви превърне в истинска дива, вечно недоволна от резултата на снимките, тъй като лъщи на всяка от тях.

Да, има филтри и корекции, които могат да ви превърнат в супермодел на всяка снимка, която правите. Но колко от вас имат време и умение да го правят? Не е ли по-добре просто да подобрите състоянието на кожата си и тя да не изглежда толкова мазна и лъскава? Ето какви мерки да вземете:

Сменете хидратиращата козметика

Кремовете са по-тежки като консистенция, така че по-добре заложете на гелове или флуиди, които попиват бързо и поддържат кожата достатъчно хидратирана.

Използвайте почистващ продукт за мазна кожа

Почистващите козметични продукти са също толкова важни, колкото и кремовете. Затова не забравяйте да ползвате пяна или гел за лице, който да премахва мръсотията, да свива порите и да обира излишния себум.

Дръжте тоник подръка

Тоникът за смесена към мазна кожа е много добро матиращо средство, което действа веднага. Основната му цел е да премахне мръсотията и мазнината. Избирайте тоник, който не съдържа алкохол.

Правете си маска с глина

p style="text-align: justify;">Глината е сред най-добрите средства за подобряване състоянието на мазната и проблемна кожа. Тя почиства в дълбочина замърсените места, черните точки и свива порите, като е доста хранителна за кожата. Достатъчно е веднъж седмично да си правите маска с глина за хубава кожа, която не лъщи.

Използвайте матиращи листчета

Не една и две компании вече пуснаха на пазара тънки листчета, които моментално попиват излишната мазнина и са идеални за употреба непосредствено преди снимки.

Може да ги ползвате постоянно, без значение от сезона и най-важното е, че те не нарушават грима ви. Не ги търкайте в кожата, а просто с леки потупвания обработете по-мазното място.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари