IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картите UNO се сдобиват с брайлова азбука

2 октомври 2019 17 40

Те ще позволят на хората в неравностойно положение да се насладят на играта

Снимка: iStock

Играта с карти UNO набира все по-голяма популярност. Целта ѝ е да спечелите определени точки, в зависимост от това с колко хора играете. Например, ако сте 3-ма души, крайната цел е да съберете резултат от 300 точки. При 5-има е 500 и т.н.

Ако вие сте първият останал без карти, трябва да съберете всички останали карти в ръцете на другите играчи и да започнете да ги броите. Картите с число от 0 до 9 дават толкова точки, колкото им е изписаната стойност. Цветните специални карти дават по 20, а черните карти по 50 точки.

Разбира се, както в повечето игри и тази ражда спорове между приятели, но от компанията призовават просто да се наслаждавате на изживяването. Точно фирмата, която стои зад картите UNO излезе с ново, подобрено тесте.

UNO

Снимка: Pixabay

То е предназначено за хората, имащи проблеми със зрението и слуха. От компанията Mattel съобщиха, че вече ще предлагат карти, които са надписани с брайловата азбука. Символите ще бъдат изписани в ъглите на всяка карта и ще показват цвят, номер или специално действие, което трябва играчът да направи.

Правилата на играта могат да бъдат свалени на аудио файл, който може да бъде прочетен от компютърни домашни помощници като Amazon Alexa и Google Home.

UNO

Снимка: Pixabay

За да направи тестето възможно най-удобно за хората в неравностойно положение, Mattel обединяват сили с Националната федерация на незрящите. От асоциацията изказват благодарности към компанията, за това, че правят още една популярна игра достъпна за всички.

„Фактът, че вече можем да играем класическа игра като UNO с нашите приятели и членове на семейството, е наистина исторически момент за незрящите хора“, се казва в съобщението на федерацията.

Новината за новото тесте беше обявена в социалните мрежи със специално видео, в което участват хора, изпитващи проблеми със зрението или напълно незрящи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от UNO (@uno) на

Това не е първият път, в който Mattel бива похвален за своята политика в производството на играчки. Само преди няколко седмици беше обявено, че компанията, отговорна за създаването на куклите Барби, пуска на пазара първите безполови кукли. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари