IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбъдната мечта: Бездомна жена стана певица

5 октомври 2019 10 00

Историята на Емилия Заморка трогна хиляди

Снимка: Instagram

„4 милиона души наричат Лос Анджелис свой дом. 4 милиона истории. 4 милиона гласа... понякога трябва да спрем и да се вслушаме само в един, за да чуем нещо красиво“, това гласи съобщение в официалния Туитър акаунт на полицията в Лос Анджелис.

Написаното стои над клип, заснет от един полицейски служител, в който се вижда как бездомна жена изпълнява безупречно оперна песен. Действието се случва на една от метростанциите в Лос Анджелис, а коментарите под въпросния клип са хиляди. Сензацията вече е родена, а името на жената е Емилия Заморка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Infobae (@infobae) на

Емилия е на 52 години и е емигрант от Русия. Пристига в страната на големите възможности, когато е на 24 в търсене на своята американска мечта. В родината си е ходила на уроци по пиано и цигулка, след което се мести в Мисури и работи в старчески дом, а после и в ресторант. 

„Не исках да съм зависима от никого. Забавлявах се. Учех и английски“, споделя Заморка пред Los Angeles Times. През 2000 година се мести във Ванкувър, където отново се среща с музиката. Преподава пиано в църква, а учениците ѝ наброяват 60 души. „Те бяха щастливи, а аз се радвах на техния успех“. 

Емилия

Снимка: Instagram

За съжаление, през 2005-а панкреасът и черният дроб на Емилия започват да отказват. Жената започва да търси причината, като се подлага на множество изследвания и лечения. Приятели от Русия ѝ помагат да намери болница в Лос Анджелис, където я приемат в много тежко състояние.

Тя признава, че е трябвало да се храни през тръбичка от декември 2007 до април 2008 година. Тогава Емилия кандидатства за политическо убежище и става гражданка на САЩ 17 години след като стъпва за първи път в страната. 

Емилия

Снимка: Instagram

След като успява да се възстанови напълно, се връща отново към любовта си. Преподава музика, но този път частно в апартамент, чийто наем споделя с близък приятел. Но работата не е толкова успешна и затова Емилия се принуждава да свири на цигулка по улиците на Лос Анджелис. 

„Обожавам Дрейк. Свирех негови песни на цигулката. Всички много харесаха интерпретацията на песента „Hotline Bling“, споделя Заморка пред LA Times. Но тежките времена за Емилия продължават и приятелят, който ѝ помага за наема, умира от инфаркт. Не само това, а една вечер всичко се преобръща с главата надолу. 

Емилия

Снимка: Instagram

Докато свири на обичайното си място, Емилия е нападната и цигулката ѝ е счупена. С това се разбиват и мечтите на младата жена за нормален живот в Америка. „Започнах да закъснявам с плащанията. Един ден хазяинът дойде и ми каза, че трябва да напусна апартамента“.

Без инструмента си, Заморка се насочила към пеенето, с което да добавя финанси към помощите от 400 долара, идващи от правителството. Избира метрото, заради акустиката. „Звучи страхотно“, казва тя пред телевизия KNBC.

Точно там я намира и служител на полицията в Лос Анджелис. Той се опитва да заснеме видео как Емилия пее, но тя първоначално му отказала. Полицаят продължил да настоява и успял да склони певицата да бъде снимана. 

Емилия

Снимка: Instagram

След като клипът е публикуван в интернет, той печели огромно внимание и започва да се споделя от всеки в социалните мрежи. Коментарите обаче са различни. Едни хвалят Емилия за таланта ѝ и изразяват съчувствие заради състоянието, в което се намира.

Други обаче се съмняват в автентичността на историята й и смятат, че това е актриса, която просто иска да тества потребителите на социалните мрежи. Много от хората, споделили клипчето, признават, че доста често виждат жената в метрото и тя наистина е останала без дом. 

Всеки ден все повече хора, които срещат Емилия, я спират и хвалят таланта ѝ. Тя признава, че не е очаквала такова огромно внимание и в момента иска да се свърже с полицая, заснел видеото. „Искам да му благодаря за това, че ме снима. Искам да благодаря и на Господ, че ме вдъхнови да пея“, казва пред LA Times новата звезда в социалните мрежи. И желанието ѝ се сбъдва. 

Емилия

Полицаят Алекс Хавиер, който заснема клипа и Емилия Заморка. Снимка: Instagram

Добрите новини за Заморка не спират дотук. В понеделник, тя е получила предложение за работа. Жената ще има възможността да пее на събитие в квартал Сан Педро. „Тя беше много развълнувана, но истината е, че ние сме по-щастливи“, казва Бранимир Квартук, организатор на събитието. Той призна, че ще се отнасят с Емилия както една звезда заслужава.

Полицията в Лос Анджелис, политикът Джо Бъскайно и политическият консултант Майкъл Труджило са се заели със задачата да намерят дом на талантливата жена. Благотворителна кампания, започната от Труджило е събрала вече повече от 45 хиляди долара.

„Все още имам мечти, разбира се. Дано този път се сбъднат““, казва Емилия Заморка пред LA Times. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари