IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснак съди Apple, защото станал гей

4 октомври 2019 10 30

Той иска 1 млн. рубли

Снимка: iStock

Мъж от Русия е подал иск срещу технологичния гигант Apple за морални щети. В обвинението г-н Разумилов твърди, че мобилният телефон iPhone, собственост на компанията, го превърнал в гей. Той иска обезщетение от Apple в размер на 1 млн. рубли, което се равнява на близо 15 хиляди долара.

Ситуацията, заради която Разумилов съди компанията, се случва през лятото в Москва. Ищецът си тегли приложение от мобилния магазин, с което да може да събира криптовалутата Bitcoin. Вместо това, Разумилов твърди, че е получил друга валута, наречена „GayCoin“. Освен че се озовава с нещо съвсем различно, господинът добавя, че приложението дошло и със съобщение.

Русия

„Не съди преди да си опитал“, пишело на криптовалутите. Адвокатът му Сапижат Гусниева твърди, че искът е съвсем сериозен, клиентът ѝ много изплашен и в момента страда. В документите, получени в съда, се казва, че Размилов прочел съобщението и си помислил „Наистина, как мога да съдя нещо, което не съм опитал? Затова реших да пробвам хомосексуална връзка“.

В момента ищецът има връзка с мъж, но се страхува да признае всичко на родителите си. „Животът ми се промени в негативна посока и никога няма да съм нормален“, добавя Размилов. Според него, Apple са тези, които са го тласнали към хомосексуалността чрез манипулация.

Русия

Официален отговор от компанията все още няма, но адвокатът на Размилов твърди, че технологичният гигант е пряко отговорен за своите програми. Искът е подаден на 20 септември, а делото ще започне на 17 октомври.

Мъжете и страхът от хомосексуалността

Рики Мартин: Бях хомофоб като по-млад

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари