IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миниатюрният свят на Тацуа Танака

17 ноември 2019 12 00

Японският фотограф ни потапя в една друга реалност

Снимка: Instagram

От април 2011 година, художественият дизайнер и фотограф Тацуа Танака развихря въображението си и създава един напълно нов свят. Той поставя своите персонажи в ежедневни ситуации, но хората са с много по-малки размери от обикновеното.

Заниманието започва първоначално като хоби, но интересът на публиката е толкова голям, че Танака превръща хобито в нещо по-сериозно. Той решава да покаже на своите фенове как преминава всекидневието на малките фигурки, които толкова много приличат на обикновения човек. Целта му е да накара обществото „да гледа на всеки ден от минималистична гледна точка“.

Фигурките са поставени в ежедневни ситуации като работна обстановка, в дома си или показват как малкото общество се забавлява. За декор са използвани предмети от бита като храна, офис принадлежности и дори кутии от храна за вкъщи. 

С невероятен усет към детайла, който в първия момент може дори да ви заблуди, че всичко това е истина, Танака създава един малък свят, в който дърветата са направени от броколи, а библиотеката е просто един портфейл с дебитни и кредитни карти. 

Освен че иска да накара обществото да размърда въображението си, Танака чисто и просто се опитва да внесе малко радост в живота на хората. 

„Ще е страхотно, ако използвате проекта за собствено удоволствие и забавление“, казва Тацуа Танака. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари