IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да забравиш за различията в името на дете

22 октомври 2019 15 00

Недоволни граждани пяха песен, за да успокоят бебе

Снимка: Pixabay

В момента Ливан е разтърсена от протести, причинени от сриващата се икономика. Хиляди жители са по пътищата в държавата и настояват за бързи мерки от страна на правителството.

Явно обаче има сила, която може да накара протестиращите да спрат за малко своето недоволство.

Илейн Джабур е карала в окръг Баабда, който се намира на юг от столицата Бейрут, когато пред колата ѝ изскача тълпа от недоволни граждани. Те наобикалят колата и започват скандирания към правителството. В автомобила обаче се намира и Робин – синът на Илейн, който е само на 15 месеца.

„Казах им, че имам бебе в колата и да намалят малко виканията“, казва майката пред CNN. Всичко се случва в събота вечер, когато тя се опитва да стигне до вкъщи.

дете

Снимка: Facebook

Неприятната среща с протестиращите обаче скоро се превърнала в нещо интересно. След като разбират, че в колата има малко дете, недоволните граждани започват да пеят популярната детска песничка „Baby Shark“. Целта им – Робин да се успокои и да спре да плаче.

„Стана много спонтанно. Той харесва песента. Слуша я постоянно вкъщи и се смее на нея“, допълва Илейн.

Майката е толкова впечатлена от постъпката на хората, че започва да снима клип, на който се вижда как всички пеят и пляскат около колата. Малкият Робин вече не плаче, но все пак изглежда леко уплашен. В един момент даже се забелязва как един от тълпата започва дори да танцува като акула, за да привлече вниманието на момчето.

дете

Снимка: Facebook

Клипът се разпространява толкова бързо из Фейсбук, че Илейн не успява да каже на съпруга си за случилото се. Вместо това, той научава всичко от социалната мрежа. И въпреки че е претърпяла лек дискомфорт, Джабур не смята, че протестиращите са лоши хора и такива, които търсят и сеят насилие.  

„Децата в Ливан трябва да имат по-добро бъдеще. Робин ще види видеото, когато порасне и ще знае, че тези хора са се борили за него“, завършва пред CNN Илейн. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари