IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С шум на милиони: С какво се занимават децата на руските олигарси? (II част)

24 ноември 2019 16 00

Вижте интересни факти за тях

Снимки: Reuters

Винаги е било интересно в каква посока върви животът на наследниците на най-богатите хора. В няколко поредни части ще ви представим интересни факти за децата на руските олигарси, осветлени от WDay.ru. В първата част ви разказахме за трима от наследниците на Роман Абрамович, както и за Вячеслав Мирилашвили – син на милиардера Михаил Мирилашвили.

Сега е ред на втората част, в която отново ще ви представим деца на едни от най-богатите руснаци.

Анастасия Потанина

Президентът на инвестиционната компания „Интеррос“ Владимир Потанин има четири деца – 34-годишната Анастасия, 29-годишния Иван и 18-годишния Василий от първата му съпруга и 5-годишната Варвара от втората му. Но те няма да получат нищо от състоянието на баща си. През 2010 г. той обяви, че ще дари цялото си богатство за благотворителност. Между другото, Потанин не е единственият богаташ, оставил децата без наследство.

Най-голямата дъщеря на бизнесмена – Анастасия, е мениджър и отговаря за развитието на ски курорта „Роза Хутор“ в Сочи, чиито активи са собственост на „Интеррос“. Освен това се занимава и с организирането на артуикенди в Москва.

Анастасия Потанина

Снимка: Екатерина Чеснокова/РИА Новости

Много хора я познават и като четирикратна шампионка на Русия по аквабайк. Тя печели първия си златен медал на 23-годишна възраст, но през 2007 г. се отказва от спорта заради контузия.

Иван Потанин

Иван Потанин първоначално започва да работи в компанията на баща си, но след това стартира собствен бизнес – става основател на мъжкия интернет портал Forceful.ru. Сайтът му обаче не става популярен. Но Иван, подобно на сестра си, също е многократен шампион на Русия по аквабайк.

Иван Потанин

Снимка: Екатерина Чеснокова/РИА Новости

Кира Пластинина

Кира Пластинина е руски дизайнер и единствената дъщеря на съсобственика на хранителната компания „Вимм-Билль-Данн“ и марката KiraPlastinina Сергей Пластинин.

За своите 27 години момичето, макар и с помощта на баща си, който инвестира около 35 милиона долара в развитието на марката ѝ, постигна много. Участва в Седмицата на модата в Милано, приятелка е с много звезди, а сред тези, които имат нейни дрехи в гардероба си, са Ксения Собчак, Парис Хилтън, Селена Гомес.

Кира Пластинина

Снимка: GettyImages

През януари 2017 г. Кира се омъжва за американския финансист Трей Валета, с когото преди това имаше тригодишна връзка. Трей оглавява финансовия отдел на компанията Tinker Tailor, една от най-големите в онлайн търговията на дребно. Сватбата се състоя в мексикански хотел на брега на Тихия океан и продължи с меден месец в Сардиния. Сега те живеят в Тексас, САЩ.

Анна Анисимова

Собственикът на „Coalco“ и съсобственик на „Газметал“ Василий Анисимов е баща на пет деца. Най-известната от тях, и не само в Русия, е третата дъщеря от първия му брак – 36-годишната Анна. От 1991 г. тя живее в Ню Йорк.

През 2010 г. тя се омъжи за филмовия продуцент Питър Шафер и се пробва да пробие като актриса. Тя няма много роли, а през 2014 г. ражда момиче и в следващите години се посвещава на бебето. В Америка Анисимова е известна като „Руската Парис Хилтън“.

Анна Анисимова

Снимка: GettyImages

Наскоро Анна попадна в списъка на красавиците на развлекателния портал TrendChaser. Любопитното е, че в тази класация освен красота има и друг критерий – да имаш над милиард долара в сметката си. Порталът оценява нейното състояние на 2 милиарда.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари