IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 4 на най-скъпите бутилки шампанско

31 декември 2019 11 00

Ще трябва доста да спестявате, за да може да пийнете от тях

Снимка: Pexels

31 декември е денят, в който консумацията на шампанско рязко се повишава. Дали ще го използвате само, за да изстреляте тапата в навечерието на Нова година, или пък ще се насладите на вкуса му, задължително трябва да има поне една бутилка от това питие на масата. 

Колко обаче сте склонни да дадете за този вид алкохол? 5-10-15 лв? Е, има и хора, които биха платили много повче от тази сума. Всъщност, ако искаме да се точни - 400 хиляди пъти повече. Колекционерите са склонни да бръкнат надълбоко в джоба си, за да могат да имат една от най-скъпите бутилки шампанско в целия свят.

Ето топ 4.

1. Taste of Diamonds

Ето това се казва скъпо питие. Цената на бутилка шампасно Taste of Diamonds струва 2.07 млн. долара. Реколтата е 2013 година, а напитката притежава плодов и освежаващ вкус. Разбира се, цената е толкова висока не само заради течността в бутилката, но и заради самата бутилка. 

Името Taste of Diamonds описва точно какво може да очаквате от външния вид на шампанското. Бутилката е украсена с плочка, която е в стил логото на Superman, изработена от 18-каратово твърдо злато. Тази година има и лека промяна във визията. Вместо кристал Swarovski, който обикновено краси бутилката, през 2019 година Taste of Diamonds ще зарадва притежателя си с истински 19-каратов диамант.

Ако пък все пак тази година нямате 2.07 млн. долара, може да се задоволите и с по-евтината бутилка. Нейната цена е 210 долара.

2. Armand de Brignac

Това е шампанско за големи събирания. Armand de Brignac се предлага в огромни количества. Една бутилка от тази напитка събира в себе си 30 литра шампанско, което се равнява на 40 стандартни бутилки. Тоест, можете  да го разливате колкото си искате. Стига да имате парите, за да си го позволите.

Една бутилка от Armand de Brignac струва "скромните" 275 хиляди долара. И за да бъде още по-привлекателна офертата, компанията е собственост на рапъра Jay-Z. Ако имате щастието да сложите такава бутилка на масата си, ще можете да се похвалите пред приятели, че сте пили същото шампанско като Бионсе. 

3. Dom Perignon Rose Gold Methuselah

Ето и нещо за почитателите на 90-те години. Тази класика от 1996 година може да бъде ваша срещу 49 хиляди долара. Хубаво е да се отбележи, че в света са продадени само 35 бутилки от това шампанско, така че вие може да попаднете в една доста лимитирана компания. 

Срещу сумата от близо 50 хиляди долара ще получите 6 литра шампанско, а бутилката е покрита с розово злато. 

Мишел Пфайфър – Нова година по пижама и шампанско

4. Juglar Cuvee

Тук бутилката трудно може да ви привлече, но пък историята на шампанското е доста по-интересна. Компанията Juglar Cuvee не съществува вече дълги години, тъй като прекратява дейността си през 1840-а. Все пак тази бутилка се счита за "възкръснала" и е доста апетитна за колекционерите.

Една бутилка от това шампанско ще ви струва повече от 43 хиляди долара, но ще имате възможност да притежавате нещо от миналото. Външността на напитката е обвита от водорасли и миди, които са се появили там по естествен начин. 

Кораб, пренасял бутилките шампанско, се разбива и потъва заедно с всички напитки на борда. Juglar Cuvee прекарва десетилетия на дъното на морето преди да бъде открит и да се превърне в нещо толкова желано за всеки колекционер.

Подариха на Пам шампанско за 195 хил. долара 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари