IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 лоши работни навика, които трябва да промените сега

26 септември 2020 15 00

Ако искате да направите добро впечатление

Снимка: Istockphoto

Създаването на навици на работното място е лесно. Повтарящото се ежедневие неусетно ви кара да потънете в рутина, която пък води до създаване на някои не особено градивни навици. По-добре погледнете дали някои от тях ви изглежда познат и го премахнете преди да окаже негативно влияние на професионалния ви имидж и кариера.

1. Липса на точност

Точността е много важна в работен план и прави впечатление. Ако редовно закъснявате за работа и за срещите си дори с някакви 5 минути, това се отразява на отношението на колегите и шефовете ви към вас и те ще поставят под съмнение вашия професионализъм, подготовка и желание за работа.

Ако трябва си нагласяйте календара за срещи с 15 минути по-рано, за да не закъснявате и да се сдобиете с необходимата настройка.

2. Лошо планиране на графика

Освен закъсненията, работният хаос и липса на организация е нещото, което може да възпре напредъка ви и да ви представи в лоша светлина пред останалите.

Записвайте си! Виждайки черно на бяло какви са приоритетите ви за деня и задачите, които трябва да свършите, ще ви е много по-лесно да ги следвате и да спазвате крайни срокове.

3. Удължени обедни почивки

Обедната почивка зарежда и понякога не ви се иска да се връщате от нея, но пък тя може да потисне креативността и продуктивността ви. Именно защото тялото и мозъкът се настройват за почивка и след това не можете да се концентрирате.

Освен това прави лошо впечатление, ако изчезвате редовно за по 2 часа от офиса, докато другите чинно си спазват отредения един час за обяд.

4. Лоша имейл комуникация

Имейлите са основният начин за комуникация в професионална среда и ако не пишете професионални имейли, със сигурност саботирате кариерата си.

Отговаряйте навреме, пишете грамотно и спазвайте корпоративния тон на комуникация.

5. Неподготвени сте

Най-лошото нещо, което можете да направите за имиджа си, е да ходите неподготвени на срещи и презентации. Това прави изключително лошо и запомнящо се впечатление на ръководството, колегите и партньорите/клиентите. Имайте предвид, че то може бързо да доведе до вашето понижение или уволнение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари