IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5-те най-досадни неща, които мъжете правят във Фейсбук

21 април 2011 10 42

Изпростяването е само едно от тях

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Фейсбук се превръща във все по-могъщ социален фактор, който не "прощава"  нито не мъже, нито на жени, та дори и на деца (тук имаме предвид тийнейджърите под 16-годишна възраст).

Това на всички ни е известно. По-интересно е колко различно влияе върху поведението на двата пола. Преди време подробно описахме женските прегрешения в ултимативната социална мрежа на 21 век.

Колегите от teenproblem.net пък описаха 5-те най-дразнещи мъжки пороци, виреещи на територията на Фейсбук. Ето ги и тях:

1. Махат снимките, на които са tag-нати

Почти няма момиче, което да не се почувства обидено, когато види, че момчето, което е отбелязала на снимката, си е махнало тага, въпреки че изглежда добре. Някак е странно снимките от събиранията с момчетата, от излета в планината и прочие да са му по-ценни от тези, на които е с вас и уж изглежда щастлив от този факт.

2. Крият своя статус (във връзка, женен, разведен и т.н.)

Повечето представители на силния пол имат навика да крият дали си имат приятелка, жена и т.н. А е много по-лесно и хубаво, когато една жена си хареса някой мъж, да види дали той е свободен или не и тогава да действа, ако има желание.

Скриването на статуса превръща дамите в истински детективи - те гледат стената на своя възлюбен, разглеждат снимките му, следят мненията му, само и само да разберат дали си има половинка или е "ерген". Разбира се, когато нещата между двама души станат малко по-сериозни, няма нищо лошо заинтересованата страна да попита другия дали е зает, но ако този въпрос е важен от самото начало?

3. Мъжете обичат да "изпростяват" във Facebook 

Повечето мъже се отпускат, когато са в интернет пространството и пишат на стената си шеги, които надали биха казали в реалния живот. Въпреки че част от тях са наистина забавни, ще е по-добре, ако бъдат спестени, за да няма излишни подигравки от останалите мъже и от жените.

4. Блокират своите снимки

Никоя жена не обича да й се поставят ограничения. Всеки има правото да показва своите снимки само на хора, на които иска, именно заради това има най-различни функции във Facebook.

Но повечето дами обичат да разглеждат всички снимки на своя възлюбен, защото в противен случай започват да си въобразяват разни неща, които в повечето случаи са далеч от действителността. Когато една жена не може да види всички снимки на мъжа до себе си и е на ясно, че той е скрил част от тях, тя започва да си мисли, че й изневерява, че ходи с 2-3 момичета едновременно, че има доста грозни пиянски нощи и пр. - а тези ужасяващи варианти невинаги са верни... (Което май превръща жените в дразнещи параноички).

5. Публична покана

Дамите обичат, когато тяхната половинка изразява чувствата си публично пред всичките им приятели във Facebook, но когато взаимоотношенията в една двойка все още не са се развили, жените се дразнят, ако бъдат поканени на среща пред всички.

Колко по-приятно би било, ако един мъж покани жената, която е харесал, като й се обади, като отиде до тях или като й напише сладък SMS? Тази публичност във Facebook понякога е излишна...

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

любеннн ( преди 12 години )
макар и стара, ще коментирам статията, всъщност само точка "1" (другите са доста близо до истината, освен "6" което ми се струва абсурдно.И така - мили момичета и дами - тези от нас които се смятат за мъже обичат да имат пълен контрол над личността си, вкл. и над нейни изображения, следователно - дали образа МИ да се публикува в МОЯ профил решавам АЗ, неслучайно сайта дава този контрол на потребителите. Така, че моля без нежелан спам, сладката според вас снимка на която йоркширският ви териер си е заврял езика в лицето ми за мен може би е противна и компрометираща.Затова ако искате да публикувате снимки на воля без присъстващите на тях да ви огорчават скривайки ги - ползвайте Flickr (навярно изобщо не сте го чували))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар