IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биологичният часовник на мъжа тиктака

25 януари 2012 06 30

След 40 години става много трудно и опасно да има деца

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Свикнали сме да следим биологичния часовник на жените, но не и на мъжете. И двата пола обаче си имат такъв и той тиктака с годините. Изследване на канадски учени твърди, че когато силният пол чукне 40-те години, той вече е в „напреднала родителска възраст", което означава, че потенциалното му поколение е поставено в графа „застрашено от генетични деформации, някои форми на рак , аутизъм и дори шизофрения".

 

 Това се дължи на факта, че след 32-та година семенната течност на мъжете започва да губи голяма част от свойствата си. Не само качеството е застрашено, а и количеството. Мъжете в този период освен това по-рядко правят секс и са застрашени от сексуална дисфункция.

Така че, господа, спрете да мислите за добра кариера и материално обезпечен живот, за да не изпуснете и вие влака за семейство. Здравословното хранене, спортът и отказа от вредни навици (като честа употреба на алкохол и цигари) може и да забави процеса, но няма да го спре.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

dilkov ( преди 12 години )
Дали наистина е така, или избиваш комплекси
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар