IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличете своя тестостерон мигновено

6 юни 2013 10 00

Ключът е в намирането на съперник

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мъжете асоциират тестостерона с повече сила и мъжественост. Той е хормон, който играе ключова роля в здравето и доброто физическо състояние на човек. Също така тестостеронът регулира либидото, мускулната маса, плодовитостта и енергията. Знаейки всички тези ползи, едва ли има мъж, който да не желае в тялото му да бушуват високи нива на хормона.

Ако се питате как може да увеличите своя тестостерон, ново проучване ви дава отговора. Единственото, което трябва да направите, е да си намерите съперник. Единственото условие е въпросният противник да не бъде ваш приятел в реалния живот. Състезанието трябва да бъде срещу непознати или врагове, защото само тогава при победа нивата на тестостерон се покачват драстично.

Установено било, че мъжкият хормон нараства с 30% при победа над конкурент. Също така учените провели различни видове състезания, в които участвали само приятели. Резултатите от тях показали обаче, че мъжете не се повлияват от завършека на мача, когато срещу себе си нямат реален съперник.


Покачването на тестостерона е вид хормонална тръпка от победата. Когато в тялото на мъжа има по-високи нива на тестостерон, мускулните тъкани се стимулират, а координацията и умствените възможности се подобряват. Също така мъжът започва да се чувства по-самоуверен, което му помага да се справи в конкурентна среда. Това означава, че мъжкият хормон се увеличава значително след победа, но и ви подготвя за следващ двубой.

Защо обаче, тестостеронът не се повлиява от победа над приятел? Авторът на проучването Марк Флин обяснява, че причината е заложена още в еволюцията. През цялото човешко развитие колаборациите и партньорствата между хората са били добри стратегии за успех. Затова, ако хормонът се повишава всеки път, когато човек се изправи срещу съюзник, това няма да продължи дълго.

Добрата новина е, че състезанието срещу конкурент не трябва задължително да бъде спортно. За състезание може да се приеме съревнование в службата, например. Изследването показва, че победата в работна среда също увеличава тестостерона, особено ако наоколо има жени. Флин подчертава, че разликите в нивата на хормона са с кратък срок на годност. В случай, че имате перманентно ниски нива на мъжкия хормон, най-добре намалете теглото си и се откажете/намалете алкохола.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Ivo Ivanov ( преди 10 години )
А ако решите да си помогнете с растението Tribulus Terrestris (бабини зъби) използвано от векове в Европа за поддържане на здравословно либидо и увеличаване на собственото производство на тестостерон . Amix - Tribulyn 90% е с максималната концентрация ,която би могло да има. Уникален продукт за спортисти и не само !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар