IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наличието на по-големи братя може да доведе до хомосексуализъм

10 септември 2013 14 30

Колкото повече батковци има мъжът, толкова повече нараства шансът да харесва сексуално своя пол

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Напоследък темата за хомосексуалността отново стана акцент в западните медии. Може би, защото все повече звезди си признават за своите сексуални наклонности и така хвърлят в смут нежната половина на човечеството. След публичното анонсиране, че е гей, Уентуърт Микър (Бягство от затвора) със сигурност е накарал доста дами да се запитат „Защо?", „Той винаги ли е бил такъв?", „Това генетично ли е или се придобива с времето?"

Е, тези въпроси и в частност последният, вълнуват и учените. И тези от университета в „Брок" са направили изследване, според което сексуалната ориентация се определя още на стадия на вътреутробното развитие на човека. Казано по-точно: хомосексуализмът се развива, когато при бременността с момче организмът на жената усилва имунната реакция (имунните антитела на женското тяло атакуват мозъка на плода). При всяка следваща бременност с мъжко тази имунна атака се засилва все повече и повече, съобщава в. Daily Telegraph.

Изследването на учените от „Брок" е обхванало 1000 мъже. Тези с повече братя, са с по-голяма вероятност да минат на „левия бряг", посочват специалистите. Това дали живеят заедно или не момчетата е без значение. С всеки по-голям брат вероятността от нетрадиционна ориентация се увеличавала с една трета и връзката трябва да е кръвна – доведените роднини не се включват в изследването.

Интересно е, че при жените няма подобна зависимост. Без значение колко са сестрите, това не се отразява на сексуалната ориентация на момичето.

Изследването установило още, че по-големите братя и сестри са по-интелигентни от по-малките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари