Най-накрая сте в леглото с мечтаната жена, но ето че изниква неочакван проблем... с вашата ерекция. Младите мъже не са застраховани от подобен сценарий, макар че вероятността при по-възрастните е по-голяма. Всъщност причините за проблеми с ерекцията могат да бъдат както здравословни, така и психологически.

Някои от най-честите причини за невъзможност или загуба на ерекцията са: отегчение в секса, употреба на презервативи, превъзбуда, прием на определени медикаменти, лош начин на живот и притеснение от повторен провал. Проблемите с ерекцията могат да окажат негативен ефект не само върху собственото ви самочувствие, но и върху вашата връзка.

Ако искате да разрешите този проблем и да поддържате по-продължително време ерекцията си, първо трябва да откриете коя е причината за това ваше състояние. Ето и възможностите:

1. Вие сте отегчени от рутината. Дори да имате партньорка, която е страшно секси, съществува възможност след определен период от време тя да ви омръзне и да не чувствате същото желание за секс, както преди.

Още по темата


2. Презервативите могат да причинят физически дискомфорт. В някои случаи презервативите могат да бъдат прекалено стегнати и да повлияят на ерекцията ви, ако не се чувствате комфортно с тях. Ако е нужно, използвайте по-тънки презервативи или правете секс само с една партньорка, в чието здраве сте сигурни.

3. Превъзбудата може да ви изиграе лоша шега. Понякога твърде силното желание за секс може да провали половия акт, колкото и нелепо да звучи това. Превъзбудата и адреналинът могат да ви накарат да се чувствате слаби и нервни.

4. Медикаментите също може да попречат на ерекцията. Няколко вида болкоуспокояващи и други силни видове лекарства могат да затруднят вашата ерекция. Ако не успявате да правите секс, докато се лекувате с медикаменти, по-добре изчакайте да премине цялото лечение и след това се върнете към нормалния си сексуален живот.

5. Страх от втори провал. Това всъщност е най-сериозната причина, заради която толкова много мъже имат затруднения в леглото. Понякога психологическите щети могат да навредят повече, отколкото физическите.

6. Вие сте отегчени от живота. Когато нямате желание за нищо или сте изпаднали в депресия, не трябва да ви учудва, че не сте в състояние да правите секс.

Снимка: Dreamstime

7. Не водите здравословен начин на живот. Това означава, че не спите достатъчно и не се храните здравословно. Навиците в начина ви на живот могат да повлияят много сериозно на сексуалната ви ефективност.

Как да получите ерекция и да я поддържате по-дълго време?

1. Говорете за фантазиите си. Отдайте се на мръсни разговори и вашите фантазии ще дадат тласък на удоволствието от секса и за двамата партньори.

2. Направете нещо нестандартно. Споделете тайните си фетиши и ако срещнете одобрение във вашата партньорка, ги осъществете. Понякога всичко, от което имате нужда е да опитате нещо ново.