IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете, които си правят много селфита, имат психопатски наклонности

12 януари 2015 15 01

Манията по съвършенство вреди най-вече на самите тях

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Селфи вълната завладя и двата пола и докато суетата е по-присъща на жените, мъжкият интерес към тази мода все пак остава някак неразбран. Според ново изследване той е дори опасен!

Изследователи от университета в Охайо твърдят, че господата, които често си правят селфита, имат психопатски наклонности. Без значение дали използват Фотошоп за кадрите или не, тази група мъже се отличава с високи дози нарцисизъм.

Преди да се уплашите, че имате интерес към представител на силния пол, който постоянно сменя снимките на профила си, трябва да знаете, че тези психопатски наклонности не означават, че той е убиец или че е склонен да ви нарани.

Ръководителят на изследването Джеси Фокс обяснява, че тези отклонения са по-скоро насочени към самия мъж и неговата визия. Въпросните групи мъже са податливи на прекомерна самокритика, депресия, самонараняване и дори физическа дисморфия. Те могат и лесно да станат жертва на хранителни разстройства.

„Знаем, че прекаленото вглеждане и самокритичност към визията може да доведе до депресия и хранителни разстройства при жените. С нарастващото използване на социалните мрежи и двата пола стават все по-загрижени за външния си вид. Това означава, че стремежът към съвършенство и наложени модели за красота може да се превърне в огромен проблем и за мъжете“, сподели Фокс.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари