IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се съчетават дрехите с различни десени

23 март 2012 15 00

Съвети за мъже

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Риза на каре, панталон на райе, пуловер на ромбоиди и вратовръзка на точки. Подобна комбинация би била стряскаща, освен ако не работите в цирка. Смесването на дрехи с различни шарки и десени никак не е лесна работа, особено за мъжете. Какво трябва да знаете, за да не преминете позволената граница на добрия вкус.

Никога не съчетавайте дрехи с различни десени, като блуза на цветя и карирани панталони, например. Дрехата с десен се съчетава с едноцветна дреха. Не можете да се облечете от главата до петите в дрехи с десени, дори всички те да са на райета. По-голямата част от облеклото ви трябва да си остане едноцветно.

Например едноцветният костюм може да бъде съчетан с риза и вратовръзка с по-ярки шарки. И обратното - ако сте си купили костюм с някаква шарка, трябва да се спрете на едноцветни вратовръзка и риза.

Добре е да подбирате дрехите си, така че между тях да има някаква цветова координация. Например цветът на графичния елемент от десена на ризата ви да се повтаря цветово в някоя друга част от облеклото ви.

Размерът тук също има значение. Трябва да обърнете внимание на големината на шарките. Без значение дали става въпрос за ивици, карета, спирали или точки – те трябва да се различават по размер. Представете си два едри шарени елемента във вашата външност? Не е добра идея!

Едно от лесните правила как да изберете модел с шарки, подходящ за вашето тяло е с помощта на палеца си. Тоест, ако сте слаб, се придържайте към по-ситните и средните шарки. По-едрите мъже могат да носят и дрехи с по големи шарки.

Ако все пак се съмнявате кое с кое може да се съчетаете търсете някаква асоциация. Например, ризата с малки карета и пуловерът на ромбоиди напомнят колежанския стил. Дънковата риза се съчетава с карирано сако и стилът напомня каубойския...

Не трябва да се обезсърчавате в опитите си да носите дрехи с десени. Експериментирайте, но все пак имайте предвид, че, ако по принцип сте консервативни в стила си на обличане и изведнъж се появите в службата, облечени в риза на цветя, хората няма да спрат да ви одумват цял ден. Така че бъдете смели, но в рамките на лични си стил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари