IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хобита, които си заслужава да имате

20 юли 2012 14 00

Не е важна само работата, а и интересните извън нея

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За мъжете е много важно да имат висок статут в обществото – постигат го с власт, влияние и богатство. Това често е само демонстрация и изтъкване. Има и влиятелни мъже, които не парадират с нещата, които имат и които са постигнали. Или ако го правят, е по много деликатен начин.

Много важно за един мъж е не само с какво се занимава пред обществото, но и какво прави през свободното си време. Хобитата издават много за характера на човек.

Има такива занимания, които могат да ви вкарат в отбрани кръгове на обществото и други, които ще ви научат на нещо.

Ето и десет хобита, поне едно от които е хубаво да имате:

 

1. Голф

Голфът е играта на богатите и в известен смисъл за тях е необходимост и задължение да го практикуват. Често на голф игрището се завързват важни познанства или се уговарят бизнес срещи. Играта отнема известно време да се научи, но след това става приятно и ненатоварващо.

2. Скоч

Шотландското уиски е синоним на класа и почтеност. Съществува дори цяла субкултура, както при дегустациите на вино. Но скочът е по-мъжествена напитка, по-трудна за опитомяване и не е напитка за всеки мъж.

3. Класически коли

Възстановяването на класическите коли от миналия век със сигурност не е от най-евтините хобита. Затова и то се води за трудно хоби, непосилно за всеки. Работата по една кола може да ви донесе приятното чувство, което изпитват повечето мъже при ремонта на кола, но и удовлетворението, когато възкресите частица от историята.

4. Часовници

Часовниците представляват перфектна комбинация от дизайн, стил и статут. Те са мания за мъжете по цял свят. Не е нужно да хвърляте стотици хиляди левове, за да имате хубава колекция, достатъчно е да следите новите модели на големите марки и самите вие да имате поне десет часовника вкъщи.

5. Пури и цигари

Тютюнът е занимание за свободното време на класическия мъж. С него са се приключвали важни исторически срещи. Крал Едуард VII отменя забраната за пушене, въведена от Кралица Виктория в деня, когато той се възкачва на трона с прокламацията: "Господа, може да се пуши“. Как ще нарежете и запалите пурата е по-важно от това каква е цената ѝ.

6. Приключенски спортове

Планинско катерене, гмуркане, пешеходен туризъм - дейности, която ви сближават и същевременно изправят пред силата на природата. Всеки, от тези спортове крие известни рискове, което само по себе си означава, че никак не са лесни хобита. Но това е част от тръпката и чара на тези занимания.

7. Шах

Шахът е класическа интелектуална игра. Вече има онлайн сайтове, които могат да ви помогнат да започнете да се обучавате. Тренирайки шах ще станете по-находчиви, ще умеете да съобразявате повече и ще подобрите паметта си. Последвайте примера на някои велики мъже от миналото като Наполеон и Джон Уейн и започнете да играете шах.

8. Вино

Това е може би едно от най-достъпните класни хобита. Дегустацията на вино изисква просто малко знания за направата на вината и умения да разпознавате цветове, вкусове и аромати. Докато се учите не е нужно да купувате скъпи вина. Има винарни, в които срещу минимална сума може да опитвате различни вина. Така следващия път, когато сте на ресторант с жена, в очите ѝ ще изглеждате като истински сомелиер.

9. Изкуство

Това хоби не е за всеки. Истинска дарба е да бъдете проницателни за творби на изкуството, които дори не сте виждал преди. Също така трябва да имате необходимата база от знания за артисти и за произведения на изкуството.

10. Дървообработване

Дървообработването е сред най-старите и разнообразни хобита в човешката история. То ви дава възможността да правите всичко – от играчки и фигурки, до маси и шкафове. Хобито ви доставя удовлетвореност, че създвате нещо, чувствате се полезни. Инвестицията в дървообработването обаче няма да е евтина.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари