IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недоразумения на лятната мода

27 юли 2012 10 00

7-те най-чести мъжки грешки на стайлинга през лятото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Как е възможно сезонът, в който носим най-малко дрехи, да оставя най-много място за грешки в избора на облекло?! Може би има нещо в жегата, което кара хората, и по-скоро мъжете, най-безсрамно да изоставят всеки разум и чувство за стил, които биха използвали интензивно в останалата част на годината. Може би ленивостта и ваканционния дух на сезона се ползва за оправдания за дискриминация на добрия вкус.

Но каквато и да е причината, сме тук, за да помогнем като ви покажем 7 от най-неприятните неща, които един мъж може да причини на стайлинга си през лятото, за които е добре да си отваряте очите и да опитате да избегнете:

1. Чорапи и обувки

По всяко друго време от годината се стремим да обуем краката си в чорапи според случая: едноцветни или стилно каре за офиса, ниски, тип пантофка за фитнеса и спорт и понякога, в студените дни, избираме топли дори вълнени варианти. Лятото обаче е сезонът за ходене без чорапи, особено с обувките, които са подходящи за този сезон – сандали, мокасини и джапанки!

Белият чорап в който и да е от гореизброените модели първо задушава краката ви и става предпоставка за образуването на неприятни миризми и дори гъбични инфекции, но и крещи „Не! Не!" в стилово отношение.

2. Панталоните с много джобове

Снимка: ioffer.com

Или така наречените карго панталони, в които имаше толкова много и доста големи джобове, че можеш да носиш със себе си всичко от обяда си до малко дете, които бяха модерни към края на 90-те. Именно – тази визия е от преди 15 години!

Вече не е модерно огромните балони от двете страни на летните мъжки панталони да ги разширяват в страни и смъкват надолу. Време е да опитате нещо от този век: рязаните панталони например – хем вталяват, хем ще можете да носите любимите си, но поостарели дънки и през лятото. Тайната на сполучливия и модерен избор на мъжки къси панталони е, когато те следват почти права линия от бедрото до ръба.

А като казахме ръб - краят на вашия винаги трябва да е на 5-10 см над коляното.

3. Силни аромати

Лятото може и да е горещо и лепкаво, но тежкия одеколон от миналата зима е просто твърде много за тези температури. Комбинацията на мускус и естествената миризма на мъжкото тяло през топлите потни дни, понякога може да доведе до много неприятни резултати.

Лятото е времето да преминете на нещо леко и деликатно като парфюм. Всичко с цитрусови ароматни нюанси и ветивер е точно това, от което имате нужда през този сезон.

4. Джапанки

Джапанката с каишка между палеца и показалеца е безспорно най-популярната „обувка" за този сезон, но тя често е причина за една от най-разпространените стайлинг грешки при мъжете. Докато тя е великолепен избор за плажното кафене и капанче, или някой купон с барбекю на вилата, тя е абсолютно недопустима за почти всяко друго социално появяване.

Всеки друг повод и локация изискват да преминете на сандал. И то не на модела с лепкащи се платнени или гумени каишки от типа турист, а по-скоро класическия изчистен кожен сандал, който се преплита на хикс над крака ви, докато все пак му позволява да диша.

5. Потниците

Потникът преди всичко е бельо за под ризата. И ако не сте културист с лъснали мускули или орач на полето, по-добре забравете за съществуването на този артикул като вариант за лятно облекло. Потник и стил и мода, са думи, които не могат да съществуват хармонично в едно изречение!

Вместо това носете фланелки от леки материи или поло тениски, които могат и да не осигуряват същата прохлада през летните жеги, но ще са цели вселени по-добри за вашия имидж.

6. Спортните бермуди

Снимка: mensfashion.about.com

Това е може би най-разпространената модна аномалия в мъжкия гардероб през лятото – бухлатите сърфистки гащи. Много често те висят под коляното и в най-лошите случаи са толкова безформени, че линиите се сливат и приличат на нещо като пола за плуване.

Съществуват изключителни модели на спортните сърфистки шорти, които могат да стоят добре и на най-притеснените от външността си мъже. Тази форма на плувки, трябва да ви е по мярка, както всеки чифт ежедневни шорти, да не слиза под коляното, като дължина и да не започва по-ниско от няколко сантиметра под кръста.

7. Спортните очила

Снимка: camouflage.bg

Предпазването на очите от слънцето е абсолютно задължително през лятото, което превръща очилата в неразделна част от стайлинга на всеки мъж. Но има слънчеви очила и слънчеви очила: докато издължените прилепнали към лицето спортни модели са подходящи за игра на плажен волейбол или за приятелска голф среща, то всеки друг повод, извън атлетическите занимания, изисква да преминете на стил полицейски, авиаторски, градски или какъвто и да е друг, само не и спортен.

Приемете, че това е толкова приемливо, колкото и да тръгнете с маска за гмуркане или ски маска из града.

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Това вашето не е точно мода ами чиста ****ерастия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
Не случайно има различни видове стил, които са пряко свързани с индивидуалността на хората. Не може всички да са облечени по един и същи начин, защото с дрехите хората изразяват себе си. Типажа, в който вие се опитвате да вкарате мъжете през лятото е точно толкова ограничен, колкото типажа, който носи само костюми през останалите сезони от годината.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар