IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошо, бръснато момче

23 август 2012 10 40

...и плешиво да е, никой няма да разбере, защото голата глава е модерна!

Снимкал: сп. Treats!

Снимкал: сп. Treats!

Джейсън Стейтъм, Вин Дизел. Уолтър Уайт изглеждат като истински лоши момчета, а на пръв поглед общото между тях са голите им глави (плешиви или нарочно обръснати). Ето и на какво се дължи това според ново изследване на университета в Пенсилвания.

Мъжете с плешиви глави са оценени като по-доминиращи от тези с буйна грива. Нещо повече, когато дигитално се махне косата, гологлавите изглеждат по-високи и дори по-силни, споделя авторът на проучването проф. Албърт Манс.

"Бръснати глави често се наблюдават при традиционно мъжки професии, като военни, пожарникари и спортисти", казва Манс. Освен това плешивите мъже излъчват някаква самоувереност.

Ако косата ви пада по-бързо, отколкото банковата ви сметка изтънява по време на лятна ваканция, определено трябва да се си обръснете главата, съветват от menshealth.com.

А това решение като цяло не е толкова лесно за взимане, така че за новия ви стайлинг професионалното си мнение ще даде бръснарят Крейг, който е изпълнителен директор на Grooming Concierge и собственик на сайта TheMensRoom.com :

1. Започнете бавно
Подстрижете се доста късо като за начало. По този начин, вие ще видите дали има някакви скрити рождените белези, натъртвания, големи бенки или резки, преди да приеме предизвикателството.

2. По посока на косъма

Бръснете по посока на косъма, за да не дразните кожата поне първите няколко пъти. Ако искате да е перфектно гладко и вече виждате, че кожата ви не е раздразнена, може да бръснете в обратна посока.

Задната част на врата ви е много чувствителна, така че там карайте внимателно и е препоръчително бръсначът да върви по растежа на косъма.

3. Използвайте афтършейв балсам

Тъй като бръсненето премахва тънък слой на кожата, трябва задължително да се сложи балсам, за да зарасне по-бързо. И не забравяйте слънцезащитния крем! Една от най-грубите грешки е да не намажете темето, което със сигурност ще изгори на тези жеги, в случай че не носите по цял ден шапка!

4. Поддръжка

Бръснете се най-често през два дни, за да може кожата ви да си почине и да подиша. Пак ще запазите голата глава, но скалпът ви няма да е раздразнен непрекъснато.

5. Гордейте се със своето лъснато теме

Крейг е забелязал нещо при своите плешиви клиенти – те всички излъчват една увереност, сякаш са горди, че нямат коса. И се разхождат като истински екшън звезди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

123... ( преди 11 години )
Vse edno statiqta e pisana za fenovete na Slavi- Falosa, u nas samo mutri, mutropuntajnici, oligofreni i selski bekove se nosqt taka...v Hollywood e druga bira, tam si e biznes za milioni...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар