IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво искат мъжете повече от секс

17 октомври 2012 10 40

Самочувствието придобива голяма значение

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Изглежда комплиментите се превръщат в новия наркотик. Младите американци например жадуват да чуват повече комплименти и похвали за себе си, отколкото искат да правят секс или имат нужда от приятелите си. Това показват резултатите от ново проучване. Но както при всяка зависимост, дори да получат необходимата доза, тя никога не е достатъчна.

Всъщност един от признаците, показващи пристрастяване е, че хората искат или се нуждаят от нещо повече, отколкото всъщност го използват. Доктор Брад Бушемн, професор в Университета в Охайо, разказва за миналогодишно свое изследване, което показва, че днешните студенти предпочитат да повишат самочувствието си, отколкото да правят секс, да пият или да имат повече пари.

Тази година доктор Бушмен повторил експеримента си и изследвал 900 души на възраст между 18 и 90 години, като този път целта на изследването било да се измери нивото на депресия и да се определят нейните симптоми. Резултатите показали, че колкото по-млад е човек, толкова повече цени повишаването на самочувствието.

Също така проучването показало, че независимо от възрастта хората, които са депресирани, са по-склонни да се пристрастят към комплиментите и похвалите. Когато хората прекарват повече време в мисли за себе си, това не само предразполага към депресивни състояния, но и прави хората егоцентрични и не толкова мили.

Какво е решението? Да мислите за другите. Благотворителните дейности понижават нивата на депресия и тревожност според проучване на Тексаския университет. Дори да нямате достатъчно време, винаги може да отделяте няколко часа, за да свършите нещо полезно. Има много и различни по вид благотворителни организации, които с радост биха приели нови доброволци.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари