IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да опаковаш подарък за 60 секунди

13 декември 2012 15 40

С това предизвикателство се справят най-успешно британците

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колко време ви отнема да изберете коледен подарък? А колко да го опаковате? Според ново проучване рекордьорите в това действие са британците, които се справят с опаковката само за 60 секунди.

За съжаление, това се отразява и на вида им и изненадите, подарявани от мъже са с доста посредствен вид. Повечето от тях сякаш за извадени от коша за боклук

За разлика от тях, дамите от Обединеното кралство влагат пет пъти повече старание и успяват да се справят с опаковането за около три минути.

И тъй като господата британци не влагат усилие при докарването на красива визия на подаръка, според проучването, проведено сред 2100 пълнолетни жители на Англия, те са и по-мърляви при разопаковането. Трябват им не повече от десет секунди, за да стигнат до същността на красивия пакет, скрит в специалната кутия.

Оказва се също така, че дамите се радват на повече подаръци от силния пол. Мъжете очакват под коледната елха да намерят не повече от пет пакетчета, а британките ще получат 20 или повече подаръка.

Поръчител на изследването е фирмата за сателитна навигация "Том Том", която допълва към информацията още, че опаковането е свързано с психологическите нагласи на двата пола. Мъжете виждат в хартията просто едно препятствие и затова не си дават зор, докато дамите като цяло са по-детайлни и естетически настроени и обичат всичко да изглежда красиво. Затова те добавят често и декорации към самия плик или пакет под формата на панделки, цветни лентички или брокат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари