IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжкото мнение за размера е по-важно от женското

15 юни 2013 06 05

Господата се притесняват как изглеждат в очите на други мъже, а не в тези на приятелките си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Няма да дискутираме отново темата има ли значение размерът, защото очевидно има. Само че според ново проучване той е важен за мъжа не заради представянето му в леглото и удовлетвореността на половинката му, а за самоувереността и имиджа му пред неговите приятели/познати, пише Daily Mail.

Д-р Анабел Чанг Фенг Ю от университета „Виктория" разговаряла със 738 мъже на възраст между 18 и 76 години за това как те възприемат тялото си. Голяма част от тях изпитвали несигурност заради килограмите и размера на пениса си. Ала вместо да се притесняват какво си мисли приятелката им, те се вълнували от това как изглеждат в очите на аверчетата си.

„Мъжката обсебеност на темата за размера няма нищо общо с представянето им в леглото и реакцията на половинката им, а по-скоро е състезание с другите мъже. Повечето се чувстват несигурни за големината на „мъжкото си достойнство" в среда, където могат да бъдат видени от други мъже като фитнес залите и съблекалните", казва Виктория.

Вроденото желание за състезание е причината господата да се вманиачават на тема „големината на пениса", особено тези с хомосексуални наклонности.

„Изследването показва, че не само жените имат проблеми с формата на телата си. Но за разлика от тях, мъжете нямат възможност да ги обсъждат свободно и не срещат професионална подкрепа, както е при нежния пол", допълва психоложката.

И докато мъжете не смятат че размерът им притеснява нежния пол, неотдавна изследване показа, че точно големината на половите мъжки органи е един от основните критерии, по които дамите оценяват атрактивността на господата.

Във въпросното проучване на група жени били показани снимки на голи мъже и те трябвало да оценят кои са по-привлекателни. Всички посочени представители на силния пол са се отличавали и с не малки атрибути под кръста. Тогава учените поясниха, че размерът всъщност се гледа не като единица, а като пропорционалност спрямо останалите части на тялото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари