IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недостатъците да бъдеш мъж

28 октомври 2013 14 10

Кои са нещата, заради които мъжете са по-ощетеният пол

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето мъже са самовлюбени и трудно биха признали, че има моменти, в които са по-ощетени от жените. Всъщност господата имат предимство в много отношения – не могат да забременеят, нямат цикъл, не ги квалифицират като некадърни шофьори и не ги наричат с обидни имена, ако имат двуцифрено число сексуални партньорки. Нека обаче погледнем към другата страна на нещата. Кои са недостатъците в това да бъдете мъже? Ето ги и тях:

1. Оргазми. Господата може да са в състояние да получават оргазъм по-често и по-бързо, отколкото жените, но това не означава, че имат по-хубави изживявания в леглото. Мъжкият оргазъм продължава средно 6 секунди, докато женският – цели 23.

2. Тенденции към самоубийство. Когато става въпрос за самоубийство, мъжете са по-склонни да сложат сами край на живота си, отколкото дамите. В различните страни данните варират. В повечето страни вероятността за самоубийство при мъжете е два пъти по-висока. В Русия и Бразилия например, рискът скача шест пъти.

3. Мокри сънища. Според сексолога Алфред Кинси 84% от мъжете имат мокри сънища в даден момент от живота си. Жените също имат мокри сънища, но без това да се забелязва за другите. За малките момченца „уличаването“ може да бъде изключително неудобен и стресиращ момент.


4. Смъртност. Известно е, че мъжете живеят по-малко от жените. Нова статистика сочи още, че детската смъртност при мъжкия пол е по-висока.

5. Криминални проявления. Ако смятате, че мъжете са по-склонни да извършват престъпления и злоупотреби, значи сте абсолютно прави. Ето и фактите:

– Три пъти по-вероятно е мъжете да злоупотребяват с алкохол;

– Два пъти по-вероятно е мъжете да злоупотребяват с наркотици като кокаин и марихуана;

– Десет пъти по-вероятно е мъжете да извършат убийство;

Големият парадокс е, че господата са застрашени 10 пъти повече и от това да бъдат убити.

6. Образование. При юношите момчета съществува четири пъти по-голяма вероятност да отпаднат от училище.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари