IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се облечете за интервю

17 януари 2014 13 30

Съвети за Него

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Интервюто за работа е ключовият момент, в който човек има възможност да впечатли своя потенциален шеф. За да го очарова обаче, той трябва да направи добро първо впечатление. Това означава, че освен, че трябва да докажете написаното в автобиографията си, също така трябва да покажете добър усет за стил и перфектна визия.

Разбира се, това не означава, че трябва да изглеждате като току-що излезли от списание. Това, което се изисква от вас, е да обърнете внимание на следните неща:

1. Костюм.

Това е най-важното нещо, което един мъж трябва да има предвид, когато отива на интервю за работа. Правилният костюм може да бъде ключът към успеха. Инвестирането на малко повече пари в хубав костюм със сигурност си заслужава. Заложете на тъмносин цвят или пък на тъмносивата гама. Уверете се, че костюмът ви е чист и изгладен преди да тръгнете към интервюто.

2. Риза с дълъг ръкав.

Бялата риза винаги е добър избор. Може да изберете такава с деликатни детайли, за да не изглеждате прекалено стерилно. И за ризата важи същото правило, както за костюма – трябва да е чиста и изгладена.

3. Вратовръзка.

Заложете на нещо класическо като райетата, например. Избягвайте прекалено ярки цветове. За папийонка дори и не си помисляйте.

4. Обувки.

Черен чифт обувки е всичко, от което се нуждаете, за да завършите своя професионален вид. Черните чорапи са задължителни.

5. Прическа.

Не прекалявайте със стилизантите така, сякаш сте излезли от реклама за продукти за коса. Оформете косата си, но по начин, който я кара да изглежда естествено.

6. Аксесоари.

По-добре без аксесоари, отколкото с неподходящи такива. Това означава, че спортен тип часовник никак няма да се връзва с вашата елегантна визия. Когато сте с костюм, може да си позволите само класически модел часовник.

7. Парфюм.

Напръскайте се два пъти – не повече, защото иначе рискувате да прекалите с миризмата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари