IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как един мъж трябва да се грижи за кожата си

15 януари 2014 13 00

Всеки себеуважаващ се мъж трябва да има подходяща козметика у дома

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето мъже не разбират как приятелката им може да има толкова много малки и големи шишенца с всевъзможни консистенции. Истината е, че козметичните продукти са необходими за грижата за кожата – независимо от пола. Казано с други думи, всеки себеуважаващ се мъж трябва да се сдобие поне с няколко вида козметични продукта, с които да поддържа добрия вид на своята кожа.

Ако мъжът си изгради определен режим, той ще се сдобие с по-младежки и здравословен вид на лицето. За да бъдете сигурни, че се грижите достатъчно добре за своя външен вид, не пропускайте следните стъпки в грижата за кожата:

1. Измивайте лицето си всяка вечер.

Измиването на лицето вечер е много по-важно, отколкото измиването сутрин. Именно през деня кожата се замърсява най-много, защото човек е изложен на влиянието на околната среда и общуването с други хора (прегръдки, целувки, телефони и т. н.). Така че заедно с измиването на зъбите, не забравяйте да се погрижите и за лицето си.

2. Ексфолирането на кожата не е същото като измиването ѝ.

Ексфолирането премахва мъртвата кожа, а измиването отстранява замърсяването. Комбинацията на двете е точно това, от което имате нужда.

3. Мъжете имат 1/3 по-плътна кожа, отколкото жените.

Това означава, че господата не получават бръчки толкова бързо, колкото дамите. Малкото или нулевите грижи за кожата обаче може да ускорят процеса на състаряване на кожата при мъжете, което автоматично да доведе до появата на повече бръчки. Вие може да се възползвате от своята генетична предразположеност, като редовно употребявате овлажнител за кожата си и се грижите добре за нея.

4. Измиването на лицето повече от два пъти на ден не е препоръчително.

Ако започнете да се грижите за кожата си прекалено старателно, това може да има обратен ефект. Така например, миенето на лицето повече от два пъти на ден може да бъде пагубно за дермата в дългосрочен план.

5. Приемайте достатъчно витамин C.

Полезният витамин е отличен помощник в борбата със стареенето. Уверете се, че се храните здравословно и с храни, богати на полезни вещества, включително витамин C.

6. Вашият телефон е наистина мръсен.

Телефонът е вещ, която пипате по много пъти на ден и във всякакви ситуации. По тази причина неговата повърхност е пълна с бактерии, които са в пряк досег с вашата кожа. Така че не забравяйте да почиствате и телефона си, както кожата си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари