IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стереотипните правила, от които е хубаво да се отървете

23 април 2014 12 31

И да ги спазвате, няма да сте по-голям мъж

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Жените цял живот се борят с разни епитети. Бъдете сигурни, че и мъжете имат същия проблем. И те като дамите, понякога са неуверени, опитват се да покрият различни „мъжки изисквания“ и дори се депресират и травмират, когато не им се получи.

Всъщност е доста глупаво човек да робува на определени правила, които се отнасят до неговия имидж. Това му носи допълнителен стрес и го кара да избяга от същността си и да се включи в едно състезание с приятелите си в стил „кой е по по най“.

Вижте от кои стереотипни изисквания е хубаво да се отървете, защото и да ги спазвате, няма да станете повече мъж.

1. Мъжът трябва да изкарва прехраната

В еволюционните теории се споменава, че мъжете са били тези, които са осигурявали прехраната на семейството. Това е стереотип, който се пренася през вековете, но вече няма чак такава тежест. Факт е, че днес жените вървят към все по-голяма еманципация, което ги кара да търсят независимост и да дават своя принос за семейния бюджет. Разбира се, никоя дама не иска до себе си лентяй, който нищо не върши, но и ако мъжът не е банкомат, това не го прави по-малко мъж.

2. Ако нямате изваяно тяло на спортист, не ставате

Добре, физиката е важна, за това спор няма. Но все пак едно хубаво тяло не кара жената да се чувства специална, а поведението на мъжа. Така че ако той иска да работи върху себе си, не трябва да се ограничава само до фитнеса.

3. Трябва да бъдете „мъжествен“, за да привличате жените и да сте приеман от приятелите си

Колко мъже познавате, които се обезкосмяват? Това прави ли ги по-малко секси или по-малко мъжкари? Не. Грижата за чисто физическите белези е необходимост и въпрос на хигиена, така че никой няма да ви се разсърди, ако се поддържате, а точно обратното.

Не е нужно и да ходите навсякъде с халба бира, да не пропускате мач и да псувате като каруцар, за да покажете, че сте мъж. Добрите обноски се ценят повече от дамите, а приятелите ви ще са доволни, ако знаете що е то футбол, жени и разбирате по нещо от коли.

4. Ако не сте спали с много жени, значи сте загубеняк

Не е необходимо да съобщавате каква ви е бройката, ако имате някакви притеснения относно числото. Вярно е, че свалячите получават признание от приятелите си, но и това е субективно. Със сигурност, ако се фукате и говорите само за гаджета, ще раздразните не само аверчетата си, а и жените около себе си.

5. Ако харесвате „женски“ книги и сериали, значи сте гей или нещо не ви е наред

Така или иначе всеки мъж, който има сериозна връзка в даден момент е принуден да се сблъска с женски списания и романи, както и се запознава с някои по-романтични филми. Няма нищо лошо в това да ви се сторят интересни и да не протестирате, когато половинката ви помоли да отидете на кино и да гледате поредната тийн комедия.

Да сметнете това за нередно, е все едно да решите, че някое момиче е „сбъркано“, защото понася футбол, интересува се от коли и гледа порно. Но за вас това би било „горещо“ и „секси“.

Освен това половинката ви няма да ви се разсърди, ако от време на време дадете мнението си по някоя женска тема. А за да сте запознат с нея, все отнякъде трябва да сте прочели и видели, нали?

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Blue ( преди 9 години )
Въпросът е след като го прочетат, от там нататък какъв ще е резултата. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
четирима, За мен най-големият проблем е, че винаги гледам аз да изкарвам парите в семейството. И си мисля, че съм непълноценен, ако не го праввя. Жена ми не мисли така, но.. , все пак това си е неин 'проблем'. Досега не е изпаднала в положение тя да е водещата просто.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )