IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5-минутният маникюр, който всеки мъж трябва да си направи

16 септември 2015 10 03

Грижата за ноктите не ви прави гей или метросексуален

Дейвид Бекъм; Снимка: Reuters

Дейвид Бекъм; Снимка: Reuters

Да се разхождате с черни и неподрязани (изгризани) нокти е грозно и отблъскващо. Ала малцина са мъжете, които биха посмели да влязат в салон за красота и да си направят маникюр.

Не ви виним, но не ви и извиняваме! Може да се погрижите за ръцете си и в домашни условия, без да се притеснявате, че някой ще ви се присмее или ще ви набеди за метросексуален.

Как да го направите? Ето няколко полезни съвета от модния редактор на мъжкия сайт Men’s Health Дан Мичъл.

Най-добре е да се погрижите за ноктите си след душ. Тогава те са омекнали от водата и по-голямата част от замърсяването е намаляло, давайки ви по-добър поглед към състоянието на нокътната плочка.

1. Вземете нокторезачка и намалете дължината на ноктите си, като внимавате да не ги изрежете прекалено дълбоко. Оставете краищата по-остри, защото в противен случай има шанс да се забият в плътта при растеж.

2. Вземете пила и минете по ръба на изрязания нокът няколко пъти (без да прекалявате).

3. Почистете кожата около кутикула с инструмент за рязане и избутване на кожички.

4. Хидратирайте – намажете пръстите си с хидратиращ крем за ръце, който да омекоти сухите места и да защити кожата на ръцете ви.

Дейвид Бекъм обръща внимание на всяка част от визията си; Снимка: Reuters

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари