Това вкусно екзотично постно ястие ни изпратри Милена Димитрова.
Необходими продукти:
2 с.л. олио
250 г. тофу, нарязано на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
2 с.л. кашу или други ядки
4 зрели домата, нарязани на ситно или от консерва
2 ч.л. къри на прах или червена къри паста
400 г замразен или консервиран грах
300 мл зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото на умерен огън и изпържете тофуто като бъркате, така че да се изпържи от всички страни.
След това го извадете и подсушете с помощта на готварка хартия, но поддържайте температурата на мазнината.
Сложете лука и чесъна в същото олио.
След 1 мин. добавете кърито, подправките, доматите и бульона.
Изчакайте да се посгъсти и добавете граха, ядките и тофуто.
Дръжте още 5 минути и ястието е готово.
Вие също можете да изпратите любимата си екзотична рецепта на info@tialoto.bg до 25 февруари. На 26 ще изтеглим победител, който ще получи книгата "Оптималното хранене вече е лесно".
Името му ще бъде публикувано в бюлетина ни, за който можете да се абонирате като си направите регистрация в сайта ни.