Необходими продукти:
1 ч.ч. дългозърнест ориз
1 глава кромид лук
4 ч.ч. зеленчуков бульон (от кубчета)
4 с.л. зехтин
300 г спанак
50 г кедрови ядки
3 с.л. сос Песто
4 с.л. настъргано сирене Пармезан
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и запържете на умерен огън до омекване ситно нарязания лук.
Прибавете нарязания спанак, ориза и пържете 3-4 минути, докато оризът стане „стъклен“.
Сипете една чаена чаша от горещия бульон и разбърквайте от време на време, докато оризът го поеме.
Продължавайте по същия начин, като сипвате вече по ½ чаша от бульона и бъркате, докато оризът го поеме – докато свърши количеството.
Накрая добавете ситно нарязаните кедрови ядки, посолете на вкус, сипете соса Песто и разбъркайте добре.
Преди поднасяне поръсете всяка порция с черен пипер и настърганото сирене.
От книгата „Готвим а 30 минути“ на ИК Колхида