IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Ризото със спанак. Made in Italy

6 април 2011 14 13

Пренесете духа на Италия в кухнята си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

1 ч.ч. дългозърнест ориз

1 глава кромид лук

4 ч.ч. зеленчуков бульон (от кубчета)

4 с.л. зехтин

300 г спанак

50 г кедрови ядки

3 с.л. сос Песто

4 с.л. настъргано сирене Пармезан

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и запържете на умерен огън до омекване ситно нарязания лук.

Прибавете нарязания спанак, ориза и пържете 3-4 минути, докато оризът стане „стъклен“.

Сипете една чаена чаша от горещия бульон и разбърквайте от време на време, докато оризът го поеме.

Продължавайте по същия начин, като сипвате вече по ½ чаша от бульона и бъркате, докато оризът го поеме – докато свърши количеството.

Накрая добавете ситно нарязаните кедрови ядки, посолете на вкус, сипете соса Песто и разбъркайте добре.

Преди поднасяне поръсете всяка порция с черен пипер и настърганото сирене.

 

От книгата „Готвим а 30 минути“ на ИК Колхида

Автор - снимка

КоментариКоментари

tteddytta ( преди 14 години )
Нещо такова, но добавих гъби, коприва и магданоз, приготвих вчера, много приятно и пролетно става :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар