IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Вкусно лято. Скумрия със спанак

2 юни 2011 08 25

Две от любимите ни неща на едно място

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

4 почистени скумрии

250-300 г спанак

За лимоновото масло:

1/2 ч.ч. разтопено краве масло

2 с. л. горчица

2 с. л. лимонов сок

3 с. л. накълцан магданоз

черен пипер, сол на вкус

Начин на приготвяне:

Направете напречни нарези по гърбовете на рибите на 3-4 места.

Пригответе лимоновото масло, като разбиете с миксер кравето масло с горчицата, магданоза, лимоновия сок, черния пипер и солта до гладка смес.

Опечете намазаните с тази смес риби върху намаслена и предварително загрята скара.

Застелете чиниите със спаначени листа, подредете във всяка по една риба и полейте с останалото, затоплено лимоново масло.

Рецептата е от книгата "Готвим за 20 минути" на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари