Необходими продукти:
8 домата
2 с.л. олио
2 големи глави кромид лук
6-8 скилидки чесън
8-10 филета аншоа
ч.ч. и 1/2 галета
1 консерва риба тон
наразян магданоз
3 с.л. каперси
2 с.л. нарязани маслини
настърган пармезан
краве масло, сол
Начин на приготвяне:
За плънката: В тиган загрейте олиото и запържете нарязания лук. Добавете чесъна и галетата. Пържете за кратко и бъркайте. Добавете нарязаните филета аншоа и рибата тон и пържете заедно за 2-3 минути. Оставете плънката да изстине. Добавете магданоза, каперсите и маслините и старателно разбъркайте.
Изрежете шапчици от доматите и издълбайте вътрешността им. Посолете ги и ги обърнете, за да изтече излишния сок. Загрейте фурната на 180 градуса. Напълнете доматите с приготвената плънка, поръсете с пармезана и затворете с шапчиците. Пекат се в намазан с олио огнеупорен съд, поляти с разтопеното масло. Пекат се около половин час.
Може да се консумира с ориз.
Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"