IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Домати по сицилиански

20 юни 2011 09 46

В духа на лесните и вкусни рецепти

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

8 домата

2 с.л. олио

2 големи глави кромид лук

6-8 скилидки чесън

8-10 филета аншоа

ч.ч. и 1/2 галета

1 консерва риба тон

наразян магданоз

3 с.л. каперси

2 с.л. нарязани маслини

настърган пармезан

краве масло, сол

Начин на приготвяне:

За плънката: В тиган загрейте олиото и запържете нарязания лук. Добавете чесъна и галетата. Пържете за кратко и бъркайте. Добавете нарязаните филета аншоа и рибата тон и пържете заедно за 2-3 минути. Оставете плънката да изстине. Добавете магданоза, каперсите и маслините и старателно разбъркайте.

Изрежете шапчици от доматите и издълбайте вътрешността им. Посолете ги и ги обърнете, за да изтече излишния сок. Загрейте фурната на 180 градуса. Напълнете доматите с приготвената плънка, поръсете с пармезана и затворете с шапчиците. Пекат се в намазан с олио огнеупорен съд, поляти с разтопеното масло. Пекат се около половин час.

Може да се консумира с ориз.

Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари