IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Макарони по ливански

1 юли 2011 12 07

Как да им устоиш!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

250 г макарони

100 г йогурт

2 скилидки чесън

1 супена лъжица накълцани листа от мента

черен пипер

сол

75 г кедрови ядки

2 супени лъжици зехтин

2 чаени лъжички тамари

Начин на приготвяне:

Сварете макароните в леко подсолена вода с една супена лъжица зехтин в нея и според указанията върху опаковката. Докато се варят, смесете йогурта, пасирания чесън и ментата. Овкусете сместа с черен пипер и сол. В останалия зехтин леко запържете нарязаните кедрови ядки. Свалете от огъня, добавете тамарито и разбъркайте добре.

Отцедете макароните и ги смесете със соса. Отгоре поръсете с изпържените кедрови ядки и поднесете веднага.

Рецептата е от книгата "Готвим за 30 минути" на ИК "Колхида"

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

чи-чи ( преди 13 години )
чи-чи ( преди 13 години )
Sunnny ( преди 13 години )