IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилешки рула

13 юли 2011 06 15

Това може да изкуши дори и вегетарианците

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

2 пилешки гърди
1 чаена лъжица лимонов сок
4 тънки парчета нетлъста шунка
4 парчета меко, жълто сирене
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица краве масло
сол

Начин на приготвяне:

Измийте гърдите и ги подсушете, разделете ги на 4 порции, леко ги начукайте, полейте ги с лимоновия сок и ги посолете. Върху всяка порция сложете по парче шунка и парче сирене. Увийте ги на рула, забодете ги с клечки за зъби и ги оваляйте в брашното. Изпържете ги в силно загрятото олио от двете страни до златисто. Намалете огъня, добавете маслото, покрийте тигана и ги оставете да се доизпържат още малко на слаб огън.

Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари