Продукти:
2 пилешки гърди
1 чаена лъжица лимонов сок
4 тънки парчета нетлъста шунка
4 парчета меко, жълто сирене
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица краве масло
сол
Начин на приготвяне:
Измийте гърдите и ги подсушете, разделете ги на 4 порции, леко ги начукайте, полейте ги с лимоновия сок и ги посолете. Върху всяка порция сложете по парче шунка и парче сирене. Увийте ги на рула, забодете ги с клечки за зъби и ги оваляйте в брашното. Изпържете ги в силно загрятото олио от двете страни до златисто. Намалете огъня, добавете маслото, покрийте тигана и ги оставете да се доизпържат още малко на слаб огън.
Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"