Продукти:
400г макарони (тип панделки или мидички);
3 супени лъжици настърган пармезан;
1 супена лъжица краве масло;
сол;
За соса:
¾ чаена чаша силен чай;
½ чаена чаша шампанско;
250 г сирене горгонзола;
Приготвяне на соса:
Нарежете сиренето на лентички или го натрошете. Сложете го в съд и го залейте с чая и шампанското. Разбъркайте старателно, леко посолете и покрийте. Оставете така няколко часа.
Приготвяне на ястието:
Сварете макароните в голямо количество вряща подсолена вода с маслото, отцедете ги и ги изсипете в дълбок съд. Полейте ги с приготвения сос и ги разбъркайте. Поръсете ги със сиренето и отново ги разбъркайте. Сервирайте макароните непосредствено след приготвянето .
Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"