IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Макарони в сос от шампанско

18 август 2011 09 12

Изненадайте гостите или семейството си с нещо необичайно, но доста изискано!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

400г макарони (тип панделки или мидички);

3 супени лъжици настърган пармезан;

1 супена лъжица краве масло;

сол;

За соса:

¾ чаена чаша силен чай;

½ чаена чаша шампанско;

250 г сирене горгонзола;

Приготвяне на соса:

Нарежете сиренето на лентички или го натрошете. Сложете го в съд и го залейте с чая и шампанското. Разбъркайте старателно, леко посолете и покрийте. Оставете така няколко часа.

Приготвяне на ястието:

Сварете макароните в голямо количество вряща подсолена вода с маслото, отцедете ги и ги изсипете в дълбок съд. Полейте ги с приготвения сос и ги разбъркайте. Поръсете ги със сиренето и отново ги разбъркайте. Сервирайте макароните непосредствено след приготвянето .

Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари