IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Рецепта за идеална вечеря. Скумрия на керемида

19 август 2011 13 28

Не е толкова трудно, колкото звучи

Не изглежда точно така, но какво пък толкова! Снимка: Dreamstime

Не изглежда точно така, но какво пък толкова! Снимка: Dreamstime

Необходими продукти (за 4 порции):

2 големи скумрии (над 500 г, по възможност)
3 лимона
4 големи домата
4 скилидки чесън
1/2 ч.л. черен пипер
8 с.л. зехтин
4 с.л. галета
1 връзка магданоз
200 мл бяло вино
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Скумриите се почистват, отстраняват им се главите и опашките и се разделят на две по дължина. Посоляват се и се мариноват с черния пипер и сока от 1 лимон за една нощ в хладилник.

После ястието се приготвя в четири керемиди за индивидуално сервиране (може да се приготви и в тава).

На дъното на керемидата се слага половин домат, нарязан на кубчета, отгоре - парче риба с кожата нагоре. Следват 1/4 лимон, нарязан на дребни парчета заедно с кората, скилидка чесън, нарязана на дребно, половин домат, нарязан на филии и нарязан на ситно магданоз.

Залива се с 50 мл бяло вино, 2 с.л. зехтин и всичко се поръсва с 1 с.л. галета.

Пече се във фурна на 220 градуса за около половин час. Поднася се топла с парче лимон.

Рецептата е от книгата "Моята диабетична кухня" на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари