IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Макаронен венец

22 август 2011 08 47

Няма да плетете, само ще печете и ядете...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти:

400 г макарони (тип панделки);

1 супена лъжица зехтин;

200 г варена шунка;

1 консерва леблебия (нахут);

3 супени лъжици краве масло;

1 чаена лъжица сметана;

150 г настъргано сирене;

4 жълтъка;

сол;

черен пипер;

Начин на приготвяне:

Нарежете шунката на малки кубчета. Отцедете леблебията. В тенджера разтопете маслото и пуснете шунката да се запържи. Добавете леблебията и задушавайте на слаб огън около 10 минути. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Свалете от огъня. Разбийте добре жълтъците със сметаната и овкусете със сол и черен пипер.

Сварете макароните в голямо количество подсолена вода със зехтина. Отцедете ги и ги разбъркайте със 100 г сирене, сметаната и половината от сместа от леблебията и шунка.

Намажете с масло кръгла формичка за печене на кекс и изсипете в нея приготвените макарони. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете ястието да се пече около 20-25 минути. Отстранете вътрешната част на формичката и напълнете отвора с остатъка от леблебията и шунката, поръсете с останалото сирене и отново върнете за кратко във фурната да се доизпече.

Сервирайте ястието с гарнитура от зелена салата или салата от сурови зеленчуци.

Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари