IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Мусака по градинарски

17 септември 2011 12 28

Добра рецепта за края на лятото

Снимка: sxc

Снимка: sxc

Необходими продукти:

2 к.ч. масло

2 глави кромид лук

1 морков

1/3 глава целина

250 г зелен фасул

5 картофа

1 тиквичка

1/4 малка зелка

6 домата

1 к.ч. ориз

2 с.л. брашно

2 яйца

250 мл прясно мляко

50 г кашкавал

магданоз, черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът, зеленият фасул, морковът и целината се почистват и нарязват на дребни кубчета. Задушават се в 2/3 от мазнината, докато омекнат. Прибавят се зелето, нарязано на тънки ивички, картофите, нарязани на кубчета, и половината от доматите, нарязани на дребно.

След задушаването на зеленчуците се прибавят ситно нарязаният магданоз, предварително почистеният и измит ориз, малко гореща вода, сол и смлян черен пипер. Сместа се изсипва в тавичка, чието дъно предварително е намазано с мазнина и е покрито с филийки от домати, разстила се на равномерен пласт и се покрива с филийки от останалите домати. 

Мусаката се полива с около прясно мляко, в което предварително се разбива едно яйце, и се пече на умерена температура.

Десетина минути след изваждането от фурната, мусаката се полива със заливка, приготвена от останалото мляко, разбито с брашно, яйце и настърган кашкавал, и се запича повторно до зачервяване.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

El1ka ( преди 13 години )
около колко точно прясно мляко?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар