Необходими продукти за 4 порции:
500 г пуешко филе, фино накълцано
1 яйце
2 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
1 ч.л. мед
по 1 ч.л. смлени кимеон, джинджифил, кориандър и канела
1 чили чушка
1 малко манго
4-5 с.л. бадеми, ситно накълцани
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пуешката кайма се смесва с яйцето, брашното, соевия сос и меда. Подправя се с кимион, джинджифил, канела и кориандър.
Чили чушката се разрязва на половина по дължина, семките се отстраняват под течаща вода, след това се накълцва на ситно.
Мангото се обелва, отделя се месестата част от костилката и също се нарязва на ситно. Чушката и мангото се прибавят към месото.
С влажни ръце се оформят малки топчета, овалват се в бадемите и се пържат в сгорещена мазнина около 4-5 минути. Изцеждат се от мазнината върху кухненска хартия и се сервират топли.
От книгата "Парти рецепти за модерни хора" на ИК Gourmet