Необходими продукти:
1 пиле
1 кг спанак
2 връзки пресен лук
330 г смлени домати/доматен сок
1 с.л. универсална подправка
1/2 с.л. черен пипер
3 с.л. зехтин
1 с.л. препечено брашно
кисело мляко
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на парчета, които се запържват в зехтина от двете страни. Добавят се нарязания лук и след 5 минути - около 500 мл вода. Ястието къкри на бавен огън до пълно омекване на месото.
После се слагат почистения и измит спанак, без да се реже, доматите и универсалната подправка. Необходими са още 15 минути къкрене, след което соса се сгъстява с размитото с малко студена вода брашно за около 5 минути.
Накрая се поръсва с черния пипер. Поднася се топло с кисело мляко.
Рецептата е от "Моята диабетична кухня" на ИК Колхида