IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Котлети по френски

4 октомври 2011 12 09

Рецепта за любителите на телешкото месо

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

4 телешки котлета

3 с.л. едро счукан зелен пипер

1 ч.л. горчица

3 с.л. краве масло

4 с.л. коняк

200 г сметана

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Намажете с горчицата парчетата месо от двете страни и после ги посипете със зеления пипер. Разтопете маслото и ги запържете по 2 минути от всяка страна.

Извадете ги, посолете ги и ги сложете в захлупен съд, а в тигана сипете сметаната и коняка. Бъркайте на тих огън 2 минути, свалете и полейте котлетите.

Може да поднесете с пържени картофки.

Рецептата е от книгата "Готвим за 30 минути" на ИК "Колхида"

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари