Необходими продукти:
4 филета от пилешки гърди
1 ч.л. лимонов сок
сол
черен пипер
1 бурканче сушени консервирани домати в олио (около 200 г)
200 г сирене Фета или овче сирене
1 ч.ч. бметана
2-3 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките гърди, разрежете ги докрай, полейте ги с лимоновия сок и ги поръсете със сол и черен пипер. Оставете ги така да престоят няколко минути. Загрейте фурната до 180-190 градуса.
Нарежете сиренето на парченца, отцедете доматите и ги нарежете. В средата на всяко филе сложете парче сирене, а отгоре – нарязаните домати.
Забодете филетата с клечки за зъби. Разбъркайте доматеното пюре с лъжица от доматения сос. Намажете порциите месо, наредете ги в огнеупорен съд и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна, като ги поливате с бульона.
Накрая, когато са почти изпечени, ги полейте със сметаната (ястието се пече около 40-45 мин).
Сервирайте с макарони, ориз или зелена салата.
От книгата "Готвим със сирена" на Теодора Пейчева, ИК Колхида