IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Спагети Моника Белучи

10 ноември 2011 09 10

Нещо италианско, което се харесва на всеки

Снимка: Perfectpeople

Снимка: Perfectpeople

Рецептата се роди вчера. Спорадично. Докато общо-взето се чудих какво точно да приготвя за вечеря и по какъв начин най-пълноценно да използвам продуктите в хладилника, които нямаше да издържат отворени още дълго.

По принцип за такива ситуации решенията са или някакви гювечи, или спагети тип „слагай всичко, което изровиш от хладилника".

Спряхме се на второто, като не очаквахме колко хубаво ще стане.

И така, ще са ви необходими:

половин пакет спагети

½ домат

½ глава лук

½ буркан лютеница

½ буркан консервирани домати (доматено пюре)

(тези две съставки варират и биха могли да се заменят с някои от готовите доматени сосове по магазините, но тук идеята е да се използват вече отворени продукти, така че ако имате подобни бурканчета, които се мотаят из хладилника – добре дошли).

150 – 200 гр шунка/ свинско филе/ кренвирши – каквото имате под ръка

2-3 малки люти чушлета

маслини (по преценка)

кашкавал и (или) сирене – най-добре и двете

босилек

риган

сол

Начин на приготвяне:

Слагате спагетите да се варят в по-дълбока тенджера, като през това време на ситни кубчета нарязвате домата и лука. След като сте ги нарязали, ги слагате да се запържат в тиган с малко зехтин или друга мазнина. Добавяте подправките и нарязаните люти чушки и бъркате. И така докато зеленчуците не поомекнат.

След това добавяте лютеницата, доматеното пюре или онова, с което разполагате в момента, като бъркате непрекъснато.

Накрая добавяте и нарязаната на ситно шунка и маслините. Като оставяте още малко на котлона, за да се „стикова" соса хубаво.

През това време време сварените спагети разсипвате в по-дълбоки чинии (в зависимост от това колко хора сте) и отгоре заливате хубаво със соса. Накрая добавяте настърган кашкавал и сирене и воала!

А защо Моника Белучи ли? Защото е нещо класическо италианско, харесва се на всеки вкус и никога не остарява морално!

Автор - снимка

КоментариКоментари

MAXIi ( преди 13 години )
Наистина- голяма яхния се е получило!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Morgann ( преди 13 години )
Мисля че при тази рецепта на всеки ценител на италианската кухня ще му прилошее ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар